Wednesday, February 28, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Apărării a anulat licitația de peste un miliard de euro pentru corvete, câștigată de compania Naval Group

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 8 august 2023 Etichete: , , , ,

Ministerul Apărării(MApN) anunţă, marţi, că a anulat procedurra de atribuire atribuire din Programul de înzestrare „Corvetă multifuncţională”, întrucât ofertantul declarat câştigător nu a semnat acordul-cadru la termenele solicitate  şi nu au fost identificate fondurile necesare declarării ca fiind câştigător a operatorului economic de pe locul următor.

„Decizia anulării procedurii specifice a fost comunicată celor trei ofertanţi marţi, 8 august”, a transmis Ministerul Apărării.

Şantierul Naval Constanţa a încheiat, în aprilie 2018, un acord de asociere cu Naval Group din Franţa pentru a participa la procesul de achiziţie al programului de corvete multifuncţionale lansat de Guvernul României. La procesul de achiziţie au mai participat Damen (Olanda) şi Fincantieri (Italia).

Contractul, în valoare de peste un miliard de euro, a fost atribuit, în iulie 2019, asocierii Şantierul Naval Constanţa – Naval Group.

Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa au câştigat licitaţia, însă,  derularea efectivă a contractului nu s-a produs. România are, în prezent, o singură corvetă, potrivit news.ro.

Sursă foto: Forțele Navale Române

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW