Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


MAE: Numărul românilor răpiți de Hamas a crescut la șase

By Dragomir Georgiana , in Război în Orientul Mijlociu Stirile zilei , at 3 noiembrie 2023 Etichete: , , , ,

Ministerul de Externe anunţă, vineri, 3 noiembrie,  că încă doi cetăţeni cu dublă cetăţenie, română şi israeliană, sunt ostatici în Fâşia Gaza. Astfel, numărul românilor răpiți de Hamas a ajuns la șase. 

„În continuarea informațiilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, precizăm că, în urma verificărilor efectuate de către autoritățile române, pe baza informațiilor transmise de către autoritățile israeliene, încă doi cetățeni cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel, sunt ostatici în Fâșia Gaza. Ministerul Afacerilor Externe solicită eliberarea tuturor ostaticilor, inclusiv a celor 6 persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, ostatice în Fâșia Gaza. Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin contactul cu autoritățile israeliene”, a transmis Ministerul.

Șeful Executivului a dat asigurări că toate autorităţile statului român menţin legătura strânsă cu statul Israel şi fac tot ce este posibil pentru a-i ajuta pe toţi cei cărora acest război le-a adus suferinţă.

Potrivit MAE, în Gaza sunt 260 de români care vor să părăsească zona de conflict, iar autoritățile române spun că fac „tot posibilul” în acest sens. Punctul de trecere Rafah, la granița cu Egiptul, a fost deschis, însă, până la aces moment, nu au fost cetățeni români care să părăsească zona de conflict(n. r. prin această graniță). Autoritățile române au menționat că au trimis echipe consilare la Rafah și sunt pregătite să-i preia pe românii din Gaza.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW