Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Mină marină, distrusă în largul Mării Negre, la 70 kilometri de Capul Midia

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 28 martie 2022

UPDATE Mina marină găsită luni în largul Mării Negre a fost distrusă de echipajul puitorului de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, a transmis MApN.

După ce nava a ajuns la o distanță de siguranță față de mină, echipa de scafandri deminori (EOD) de la bordul navei s-a deplasat cu o ambarcațiune rapidă în apropierea acesteia, a identificat tipul de mină și a stabilit procedura de distrugere. Conform procedurii operaționale pentru astfel de situații, scafandrii EOD au montat pe mină o încărcătură explozivă, pe care au detonat-o de la distanță”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Știrea inițială

O mină marină în derivă a fost semnalată luni, 28 martie, într-un raion maritim situat la o distanță de aproximativ 39 mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capul Midia. Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori, intervine pentru rezolvarea acestei probleme.

Potrivit Ministerului Apării, mina a fost observată, de dimineață, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autoritățile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10.

„După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.

Nava militară a ieșit, la ora 08.20, din portul militar Constanța și, după ce va ajunge în raion, va acționa pentru neutralizarea acesteia”, transmite MApN.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW