Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Mină marină, găsită plutind în derivă în zona litoralului românesc / UPDATE Mina a fost distrusă. Precizările MApN

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 31 iulie 2022

UPDATE Scafandrii de luptă EOD au distrus mina găsită duminică seară în largul țărmului românesc, a transmis Ministerul Apărării.

Scafandrii militari au constatat că era o mină marină de tip YAM, care reprezenta un pericol pentru navigația în siguranță, în apele teritoriale românești, au transportat mina într-un raion de siguranță și au distrus-o prin explozie”, se mai arată în comunicatul MApN.

A fost cea de-a doua operațiune de distrugere a unei mine maritime ce a fost găsită în largul țărmului românesc, de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina.

Știrea inițială

Ministerul Apărării a anunțat duminică seară, 31 iulie, că o echipă de scafandri din cadrul Forțelor Navale Române execută o misiune de distrugere a unei mine marine, ce se afla în derivă în largul țărmului românesc, în zona Eforie.

Mina a fost găsită de o structură a Gărzii de Coastă la 2 mile marine (3,6 km) în largul țărmului românesc, travers de Eforie.

Imediat, conducerea Forțelor Navale a ordonat Centrului 39 Scafandri să ia măsurile necesare pentru a trimite echipa de scafandri de intervenție în raionul maritim indicat, pentru investigarea situației și eliminarea pericolului din apele teritoriale românești”, arată MApN.

Misiunea a început duminică seară, în jurul orei 19:30.

Sursă foto: Forțele Navale Române

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW