Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


Militarul român ucis în atentatul terorist din Kabul va fi decorat post-mortem

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 5 septembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Militarul român ucis în atentatul terorist din Kabul va fi decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României”, potrivit anunțului președintelui. 

„Am primit astăzi din Afganistan o nouă veste dureroasă. Un militar român și-a pierdut viața la Kabul în urma unui atentat terorist. Sunt alături de membrii familiei greu încercate în aceste momente tragice și le transmit condoleanțe.

Îl voi decora pe bravul nostru soldat căzut la datorie cu Ordinul Național «Steaua României».

Le suntem recunoscători militarilor noștri aflați în Afganistan și în alte teatre de operații care, cu prețul vieții, își fac datoria, alături de aliații și partenerii noștri.

Prin prezența militarilor români în aceste zone de conflict, țara noastră participă activ la menținerea păcii și securității internaționale, o componentă importantă a apartenenței noastre la comunitatea euroatlantică”, a spus Klaus Iohannis.

Un militar român a murit, joi, la Kabul în urma unui atac sinucigaș într-un cartier rezidențial din capitala Afganistanului. Atacul a fost revendicat de talibani, potrivit ministrului Apărării, Gabriel Leș.

Atacul a avut loc într-o zonă securizată din Kabul unde se află sediul NATO, CIA, Ambasada SUA și Ambasada Spaniei, zonă considerată a fi extrem de păzită.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW