Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Militarii ruși au jefuit un camion cu ajutoare trimis din România / Vlad Gheorghe: Șoferul a scăpat cu viaţă pentru că avea paşaport românesc

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 mai 2022

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe, fondatorul grupului „Uniţi pentru Ucraina”, a relatat, într-un interviu pentru News.ro, că un camion cu ajutoare trimis din România a fost capturat de ruşi în Ucraina, a fost golit, însă şoferul a scăpat cu viaţă pentru că avea paşaport românesc. 

„Noi nu trimitem armamament, doar alimente, medicamente şi produse de igienă personală. Asta-i tot ce trimitem. Camionul respectiv a fost oprit de ruşi, au fost furate produsele. Dar pentru că acel camion avea numere româneşti şi şoferul avea paşaport românesc, nu i-au făcut nimic. E emblematică imaginea asta: un camion special cu ajutoare trimis cu un şofer român spre Harkov a fost oprit de ruşi, a fost furat, dar şoferul a fost lăsat să se întoarcă cu camionul gol. Dacă nu avea paşaport românesc, şoferul ar fi fost împuşcat, iar camionul ar fi fost furat cu totul. Deci scăparea şoferului a fost paşaportul românesc”, a povestit europarlamentarul USR.

Încă de la debutul războiului din Ucraina societatea civilă s-a mobilizat exemplar. S-au strâns sute de tone de mâncare, haine și alte obiecte de strictă necesitate, care au fost duse în Ucraina sau le-au fost oferite refugiaților ajunși în țara noastră.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/militarii-rusi-au-jefuit-un-camion-de-ajutoare-trimis-din-romania-vlad-gheorghe-soferul-a-scapat-cu-viata-pentru-ca-avea-pasaport-romanesc/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *