Saturday, February 29, 2020
Jurnalism corect


Militarii, jandarmii și polițiștii români care participă la misiuni în teatrele de operații vor primi diurne mai mari

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 22 ianuarie 2020 Etichete: , , , , ,

Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării Naționale au inițiat o hotărâre de Guvern prin care militarii, jandarmii și polițiștii români care desfășoară misiuni în teatrele operaționale vor primi diurne majorate, urmând să ajungă la valoarea banilor primiți în prezent de personalul statelor aliate României.

Hotărârea de Guvern a fost inițiată ca urmare a discuțiilor avute cu militarii și jandarmii români, în timpul vizitei din Afganistan în luna decembrie. Adoptarea Hotărârii de Guvern a ținut cont și de faptul că, în ultima perioadă, contextul de securitate din teatrele de operații în care desfășoară misiuni personalul român s-a modificat semnificativ, riscurile la care sunt supuși aceștia crescând”, potrivit comunicatului de presă MAI.

După cum reiese din această hotărâre, pentru care Guvernul și-a dat acordul, diurna celor care participă la misiuni în afara granițelor țării va fi de până la 140 de euro pe zi.

Diurna personalului care participă la misiuni și operații în afara teritoriului național va fi de până la 140 euro/zi/persoană, în raport cu gradul de risc existent în zona de desfășurare a misiunilor sau operațiilor”, potrivit sursei citate.

De asemenea, în situația în care partenerii externi sau aliații care coordonează misiunile din străinătate nu asigură drepturile polițiștilor, militarilor sau jandarmilor români se va acorda decontarea drepturilor de către statul român.

Citeste si:  Viorica Dăncilă a trimis Corpul de control la MAI: „E datoria acestei structuri să asigure siguranța oamenilor”

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW