Saturday, May 25, 2024
Jurnalism corect


Militari din Belgia au ajuns în România / Vasile Dîncu, întâlnire cu omologul din Olanda

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 7 martie 2022

Ministerul Apărării a anunţat luni, 7 martie, că militari din Belgia, parte a detaşamentului belgian din Forţa de Răspuns a NATO (NRF), au ajuns în România, în această dimineață.

„Elemente ale detașamentului belgian, parte din Forța de Răspuns NATO (NRF) activată de Consiliul Nord-Atlantic pe 25 februarie, au ajuns în această dimineață în România, prin punctul de frontieră Nădlac, din județul Arad. Convoiul militar se va alătura detașamentului francez al Forței de Răspuns a NATO, aflat deja în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu”, a anunțat MApN într-un comunicat.

Tot astăzi, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a avut o întâlnire de lucru cu ministrul apărării Regatului Ţărilor de Jos, Kajsa Ollongren, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Cei doi au discutat despre situația de securitate din regiunea Mării Negre.

„Agenda discuțiilor a cuprins aspecte de actualitate vizând situația de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul războiului în desfășurare din Ucraina, respectiv eforturile aliate destinate consolidării posturii NATO de descurajare și apărare.

Vasile Dîncu a subliniat importanța consolidării relațiilor de cooperare între cele două părți, în domeniul apărării și securității. În context, ministrul român al apărării a salutat prezența la Mihail Kogălniceanu a detașamentului de militari din această țară care participă la exercițiul multinațional „Rapid Falcon 22”, alături de militari români şi americani”, conform unui alt comunicat de presă al ministerului.

„Baza din Mihail Kogălniceanu este astăzi un punct focal care exprimă, fără echivoc, unitatea şi solidaritatea NATO, angajamentul ferm pentru protejarea Flancului estic al Alianței. Aici este locul unde forțe terestre şi aeriene din Regatul Țărilor de Jos, Statelor Unite ale Americii, Franței, Belgiei, Portugaliei, Italiei şi Germaniei sunt împreună, alături de români, pentru exerciții, misiuni de poliție aeriană sau participare la Forța de Răspuns a NATO, având rolul de a transmite un mesaj clar şi ferm de solidaritate și descurajare a oricăror agresiuni”, a declarat ministrul Dîncu, citat în comunicat.

Vasile Dîncu a condamnat „războiul dus de Federația Rusă împotriva Ucrainei, aratând că România este solidară cu bravul popor ucrainean şi susţine total şi necondiţionat independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în graniţele recunoscute la nivel internaţional”.

„În context, ministrul Dîncu a amintit și de demersurile întreprinse în plan național dedicate sprijinirii Ucrainei. În final, cei doi oficiali au convenit că, în această perioadă dificilă este nevoie de unitate, solidaritate și de acțiuni concrete din partea comunității internaționale democratice pentru condamnarea Rusiei și pentru sprijinirea Ucrainei”, mai arată sursa citată.

Foto: Defensie – La Défense – Belgian Defence/ Ministerul Apărării Naționale, Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW