Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Militar din Constanța, în centrul unui scandal cu acuzații de pedofilie | Caporalul a fost reclamat că s-ar fi plimbat pe plajă și ar fi atins copile

By Robert Madaianu , in Stirile zilei , at 4 septembrie 2020 Etichete: , ,

Un militar din Constanța și-a dat demisia după ce a fost reclamat la poliție pentru că ar fi atins copile pe plajă. Potrivit unității militare la care lucra, el a fost angajat în sistem în anul 2008.

Potrivit martorilor, militarul a fost imobilizat de cei aflați pe plajă, iar unii părinți au sunat la 112 să reclame incidentul.

În urma primelor cercetări, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Militar de 12 ani

Potrivit unui comunicat al U.M. 01375 Constanţa, bărbatul lucra din 2008 în sistem iar evaluările anuale au arătat că este apt.

„U.M. 01375 Constanţa a fost înştiinţată de Secţia 1 din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa cu privire la încălcarea legii de către Cap. Marcovici Petrică-Remus. (…) Militarul a fost angajat în sistem în data de 05.05.2008, cu gradul de soldat, iar în anul 2010 a fost avansat la gradul de caporal. Nu a participat la misiuni în teatrele de operaţii.
Militarul a fost evaluat psihologic în fiecare an, cu rezultate APT RSM (riscuri specifice serviciului militar) şi adaptat la condiţiile vieţii militare. Ultima evaluare psihologică a fost în anul 2019. Nu a prezentat comportamente dezadaptative în mediul militar”, susțin reprezentanții instituției.

Militarul şi-a depus demisia, iar în data de 02.09.2020 a fost trecut în rezervă.

Sursa foto: Evz.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW