Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Miliardarul Beny Steinmetz e liber. Instanța din Cipru a respins definitiv cererea de predare către statul român

By Dragomir Georgiana , in Justitie , at 3 noiembrie 2023 Etichete: , , ,

Miliardarul israelian Benyamin Steinmetz nu va fi extrădat în România. Decizia instanței din Cipru este definitivă, informează Știrile TVR.  Iniţial, în luna octombrie, o instanță din Cipru decisese extrădarea miliardarului Benyamin Steinmetz.

Curtea de Apel din Nicosia a decis eliberarea din arest a omului de afaceri israelian, potrivit sursei citate

Benyamin Steinmetz, dat în urmărire internațională de autoritățile române, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, în dosarul „Ferma Băneasa”, în decembrie 2020.

În decembrie 2020, Steinmetz a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), la pedeapsa de cinci  ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat.

 Cine este Beny Steinmetz și de ce a ajuns în boxa acuzaților

Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare, de către Curtea de Apel Brașov. Ministerul Justiției, prin Administrația Națională a Penitenciarelor, a sprijinit cu toate datele necesare instanțele cipriote, în vederea oferirii garanțiilor că sunt respectate standardele CEDO în ceea ce privește condițiile de detenție.

Potrivit Ziarul Financiar, Beny Steinmetz este  unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Israel, s-a născut în 1956. El a moştenit Steinmetz Diamond, o afacere din Geneva, de la tatăl său. În prezent, Beny are o avere estimată de 2,3 miliarde de dolari, însă, este judecat pentru fapte de corupție și spălare de bani în Elveția și Israel. Dacă hotărârea de extrădare va rămâne definitivă, Steinmetz va executa pedeapsa din dosarul „Ferma Băneasa” în România.

Citește și:  Magnatul Beny Steinmetz, condamnat în România în dosarul Ferma Băneasa, a fost eliberat din arest în Cipru

Sursă foto: Reuters 

 

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW