Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


Mii de școli funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. Precizările IGSU

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 12 septembrie 2021

Peste 3.000 de clădiri în care funcționează unități de învățământ din întreaga țară nu au autorizația de securitate la incendiu de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cu o zi înainte de deschiderea noului an școlar, informează instituția, într-un răspuns acordat Main News.

Din cele 3.845 de clădiri care nu au obținut autorizația privind securitatea la incendiu până la începerea noului an școlar, 890 sunt în curs de conformare, fiind emis avizul de securitate la incendiu, arată IGSU.

Avizul și autorizația de securitate la incendiu trebuie obținute atât pentru construcții existente, atunci când se schimbă funcțiunile unui spațiu și/sau se execută lucrări de modificare, cât și pentru construcții noi. Pentru unitățile de învățământ, această obligație a fost instituită explicit începând cu anul 1998 și subzistă până la acest moment”, potrivit răspunsului transmis de IGSU, la solicitarea Main News.

Instituția mai susține că o clădire în care funcționează o unitate de învățământ se poate afla într-una dintre următoarele situații:

– Deține autorizație de securitate la incendiu: 4.171 de școli;

– Funcționează fără autorizație de securitate la incendiu: 3.845 de școli;

– Nu necesită autorizație de securitate la incendiu întrucât nu s-a schimbat destinația și nu s-au executat lucrări de modificare: 17.523 de clădiri.

Avizarea și autorizarea, ca forme ale activității de prevenire, constituite modul prin care statul își exercită rolul de autoritate în ceea ce privește respectarea cerințelor reglementărilor tehnice la cerința fundamentală securitate la incendiu la punerea, executarea și punerea în funcțiune a construcțiilor, amenajărilor și instalațiilor”, explică Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW