Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Mii de persoane manifestează împotriva Franţei la Ambasada franceză din Niger, cu steaguri ale Rusiei. ”Vrem ca Franţa să plece”. ”Noi vrem Rusia”

By news.ro , in Stirile zilei , at 30 iulie 2023

Mii de manifestanţi s-au adunat duminică în faţa sediului Ambasadei Franţei la Niamey, scandau împotriva Franţei şi agitau steaguri ale Rusiei, potrivit unui jurnalist Le Figaro aflat la faţa locului. Unii dintre manifestanţi voiau să intre în sediul ambasadei franceze, în această manifestaţie de susţinere a militarilor pucişti care l-au răsturnat de la putere pe preşedintele Mohamed Bazoum, relatează AFP.

Atmosfera era extrem de tensionată faţă de jurnalişti care acoperă evenimentul, scrie cotidianul francez.

Aceşti manifestanţi participă la o adunare în susţinerea militarilor pucişti ai generalului Tchiani, care l-au răsturnat de la putere pe preşedintele Mohamed Bazoum.

”NOI VREM RUSIA”

”Vrem ca Franţa să plece”, urlă un manifestant, Hassane.

”De 60 de ani, Franţa îşi dictează voinţa africanilor. Trebuie ca asta să înceteze. Trebuie ca Nigerul să-şi recapete suveranitatea. Graţie generalului Tchiani, aşa va fi în curând!”, spune el.

”Noi vrem Rusia. Vrem ca partenerii noştri să ne însoţească în independenţa noastră. Vrem să urmăm exemplul verilor noştri din Mali şi Burkina” Faso,, comentează Abdoulaye, înfăşurat într-un steag rusesc.

Placa pe care scrie ”Ambasada Franţei” a fost smulsă, potrivit AFP, iar apoi călcată în picioare pe asfalt şi înlocuită cu steagurile Rusiei şi Nigerului.

”Trăiască Putin!”, ”Trăiască Rusia!”, ”Jos Franţa!”, urlau unii manifestanţi.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW