Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Mii de bucureșteni rămân fără apă caldă până pe 20 august. Anunțul Termonergetica

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 10 august 2023 Etichete: , , ,

Compania Municipală Termoenergetica București a anunțat că sunt continuate atât lucrările de înlocuire a conductelor de pe Calea Văcărești, cât și cele de pe Magistrala 3 Sud, din căminul Releului (strada Releului), unul dintre cele mai importante noduri din sistemul de termoficare din Capitală. Astfel, termenul de finalizare a lucrărilor este 20 august.

„Ambele șantiere au o importanță majoră atât pentru viitoarea funcționare a sistemului de termoficare, cât și pentru execuția viitoarelor proiecte de reabilitare, desfășurate de municipalitate prin programul POIM.Decizia de continuare a lucrărilor a fost impusă de starea precară a conductelor de termoficare, de imposibilitatea efectuării sudurilor după montarea noilor tronsoane de conductă, dar mai ales de necesitatea urgentării măsurilor privind exploatarea în siguranță a întregului sistem de termoficare”, precizează compania.

Termenul de finalizare a lucrărilor este doar estimat

Termoenergetica amintește că săptămâna trecută, simultan cu oprirea CTE Sud pentru revizia anuală. au fost începute lucrări în Sectorul 3, pe conducta Magistralei 3 Sud – în zona străzii Releului – și în căminul Releului. În paralel, în succesiunea operațiunilor și manevrelor tehnice impuse de pornirea CTE Progresu s-au produs mai multe avarii pe rețeaua termică primară, în urma cărora s-a constatat că rețeaua primară amplasată în zona Calea Văcărești – Bulevardul Abatorului din Sectorul 4 nu prezintă siguranță în exploatare, conform companiei municipale.

Termoenergetica reamintește, însă, că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor și decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor.

Sursă foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW