Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Mihail Vlasov se întoarce după gratii. Fostul șef al Camerei de Comerț, condamnat definitiv la 8 ani de închisoare

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 3 noiembrie 2020

Fostul șef al Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihail Vlasov, a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii unor foloase, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Acesta fusese eliberat condiționat din închisoare în anul 2017, după ce și-a ispășit circa 2 ani din condamnarea la 5 ani. 

Mihail Vlasov fusese condamnat în primă instanța la 9 ani și 10 luni de închisoare.

„În baza art. 38 alin. (1), art. 40 alin. (1) şi art. 39 alin. (1) lit. b) din Codul penal, aplică inculpatului Vlasov Mihail pedeapsa cea mai grea, de 5 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 3 ani închisoare [reprezentând 1/3 din totalul celorlalte pedepse principale], în total 8 ani închisoare”, se arată în minuta instanței.

Acuzațiile DNA

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au acuzat pe Mihail Vlasov că în perioada 2008-2014, în calitate de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, s-a folosit de autoritatea sa față șefa cancelariei și secretarul general al instituției pentru a semna în fals contracte de prestări servicii sau colaborare, contracte de asistență juridică, banii revenindu-i lui Vlasov. 

„Concret, inculpatul Vlasov Mihail și-a folosit autoritatea și influența față de inculpatele Ștefănescu Cornelia Liliana, șefă a Cancelariei C.C.I.R., Grigorescu Rodica Luiza, secretar general al C.C.I.R și Suciu Mariana Rodica, în calitate de director general S.C. Romexpo S.A.), pe care le-a determinat să semneze contracte în fals, având drept scop însușirea și respectiv folosirea resurselor materiale ale celor două entități. Prin contractele semnate de acestea, respectiv contracte de închiriere, contracte de prestări servicii sau colaborare, contracte de asistență juridică cu Cabinetul Individual „Avocat Mihail M. Vlasov” s.a. au fost direcționate sume de bani sau au fost puse la dispoziție imobile din patrimoniul C.C.I.R. și Romexpo S.A. la prețuri derizorii, în favoarea inculpatului Mihail Vlasov și a unor membri de familie”, arată DNA.

De asemenea, procurorii l-au acuzat pe Vlasov că a cheltuit zeci de milioane de lei, bani ai instituției, în folos personal, inclusiv prin plăți efectuate cu cardul la mai multe cazinouri.

„Totodată, inculpatul Vlasov Mihail și-a însușit sume de bani din bugetul C.C.I.R., pe care le-a cheltuit în interes propriu, după cum urmează:
– suma de 47.599.382,90 lei retrasă din „Fondul la dispoziția biroului de conducere/Fond la dispoziția președintelui”, prevăzut în bugetul C.C.I.R., ridicată în numerar, pe bază de dispoziții de plată către casierie,
– suma de 702.487,68 lei retrasă din contul bancar al C.C.I.R., prin plăți efectuate cu cardul către mai multe cazinouri, pentru participarea la jocuri de noroc, fără să o restituie.
Acționând în această manieră, inculpatul Vlasov Mihail și celelalte persoane, prin actele și faptele lor, au produs prejudicii patrimoniilor camerei de Comerț a României și societății Romexpo, astfel:
– prejudiciul total cauzat bugetului C.C.I.R. este de 54.342.145, 20 lei,
– prejudiciul total cauzat bugetului S.C. Romexpo S.A. este de 6.086.741,44 lei”, arată procurorii parchetului anticorupție.

Sursa foto: Digi24.ro

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/mihail-vlasov-se-intoarce-la-inchisoare-fostul-sef-al-camerei-de-comert-condamnat-definitiv-la-8-ani-de-inchisoare/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: mainnews.ro/mihail-vlasov-se-intoarce-la-inchisoare-fostul-sef-al-camerei-de-comert-condamnat-definitiv-la-8-ani-de-inchisoare/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW