Monday, April 22, 2024
Jurnalism corect


Mihail Neamțu va candida pe lista AUR la alegerile europarlamentare

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 3 aprilie 2024

Mihail Neamtu, unul dintre foștii susținători ai lui Traian Băsescu, a anunțat că va candida pe lista AUR la alegerile europarlamentare. 

Cândva considerat o tânără speranță a politicii românești, Mihail Neamțu nu a reușit să fructifice în niciun fel bagajul de cunoștințe acumulat în timpul studiilor efectuate în afara țării. Dacă la începutul cariei politice s-a profilat ca un intelectual creștin, cu valori conservatoare pro-occidentale, în ultimii ani fondatorul partidului Noua Republică și-a schimbat radical discursul. El a criticat măsurile impuse în timpul pandemiei de coronavirus, în timp ce a promovat narațiuni specifice propagandei ruse, inclusiv în ceea ce privește războiul asupra Ucrainei.

Astfel, a intrat în conflict cu mai mulți apropiați din cercul conservator, printre care Adrian Papahagi și Theodor Baconschi, iar în cele din urmă s-a apropiat de AUR. I-a lăudat pe liderii AUR, George Simion și Claudiu Târziu, care i-au găsit și un loc pe lista partidului la europarlamentare.

„Voi merge la Bruxelles pentru ca, alături de alți conservatori, creștin-democrați și suveraniști europeni, să restabilim un adevăr istoric: Uniunea Europeană a fost, inițial, un proiect cultural și economic, nicidecum un experiment ideologic: o construcție bazată pe creștinism, familii puternice, comerț neîngrădit, subsidiaritate și mișcarea liberă a bunurilor și a oamenilor. Politicile verzi au sărăcit clasa de mijloc europeană. Trebuie să oprim centralismul și dirijismul birocraților de la Bruxelles. Voi cere consacrarea referendumului drept mijloc privilegiat de consultare a voinței poporului român în chestiuni esențiale care afectează viața națiunii: imigrație, definiția familiei, extinderea UE. Mă voi lupta zilnic pentru stoparea migrației ilegale și necontrolate din afara Uniunii Europene către țările bătrânului continent”, a transmis Mihail Neamțu, pe pagina sa de Facebook.

AUR ar fi al patrulea partid pentru Mihail Neamțu, după Noua Republică, PNL și PMP.

Alegerile europarlamentare vor avea loc în data de 9 iunie 2024, odată cu cele locale.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW