Monday, February 24, 2020
Jurnalism corect


Mihai Fifor vrea să rămână la Ministerul de Interne. El îsi dorește să scurteze perioada interimatului

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 8 august 2019 Etichete: ,

Mihai Fifor își dorește să devină ministru cu portofoliu plin, nu doar interimar. El spune că un interimar nu poate face reformă. Declarațiile au fost făcute într-un interviu la antena3. Decizia poate fi luată însă doar de CEx-ul partidului. 

„Acum vedem care sunt breșele în sistem, breșe care nu au apărut ieri, alaltăieri. Sunt constituite în ani. Acest minister a fost lovit din toate părțile de ani de zile. Pensionările masive din sistem au dus la o criză de personal care se vede și se simte.  Stau de vorbă cu oamenii din sistem, discut cu oamenii de la baza sistemului. Au lipsuri care nu ii ajută sa performeze”, a declarat ministrul intermar de Interne.

Mihai Fifor spune că, în acest moment, sunt necesare modificări legislative astfel încât să intervenția polițiștilor să fie mult mai rapidă. În acest sens, s-a pus în dezbatere proiectul de lege pentru gasirea persoanelor dispărute care reduce timpii de intervenție în astfel de situații.

„Lipsește sectoristul, a apărut polițistul de proximitate care are o are mai mare arie de acoprire. El nu are timp sa se ocupe. Trebuie sa fie omul care este la bază si care știe tot ce este in comunitate. Exista și o lipsă de încadrare, dar și o distribuțiie ineficientă a personalului. Armonizăm personalul deja existent. Nu se poate acoperi doar cu ceea ce intră în sistem, doar cu absolvenți.  Dacă va fi nevoie, vom aduce în sistem, dar nu aducem unul de pe stradă”, a mai declarat Mihai Fifor.

Citeste si:  SNNPC: În acest moment preliminar al procesului de reorganizare structurală, s-ar fi impus prezentarea unor direcții clare de lucru

Ministrul interimar de Interne nu exclude remilitarizarea Ministerului de Interne, însă asta se va face doar după consultarea sindicatelor și a celor din sistem. In România, polițistul este funcționar public cu statut special. Doar două țări din Europa au poliția militarizată: Ungaria și Estonia.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW