Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Mihai Fifor dă vina pe Klaus Iohannis pentru tragedia de la Dâmbovița: Nu putem lua măsuri pentru că ați blocat Executivul

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 23 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a postat un mesaj pe propriul cont de socializare în care scrie că, din cauza președintelui Klaus Iohannis care nu vrea să deblocheze Guvernul, nu se pot lua măsuri în cazul morții fetiței de 11 ani din Dâmbovița.

„Domnule președinte Iohannis, v-am întrebat, cu ceva timp în urmă, dacă mai este nevoie să moară oameni ca să deblocați activitatea Guvernului.

La sfârșitul săptămânii trecute s-a produs o nouă tragedie – o altă fetita, de această dată din Dâmbovița, a fost victima unei crime oribile. Iar asta în timp ce Ministerul Afacerilor Interne rămâne blocat la vârf, neexistând nici măcar un ministru interimar care să conducă sistemul și să coordoneze lupta zilnică a polițiștilor cu criminalii și infractorii.

Acum când, din nefericire, încă o tragedie s-a produs, vă puneți în mod laș un parlamentar cel putin exotic de la PNL să atace premierul și Guvernul pentru că nu ar lua măsuri în domeniul ordinii și siguranței publice.

În mod cinic, și parlamentarul și dumneavoastră știți foarte bine că nu se pot lua aceste măsuri pentru că ați blocat Executivul”, susține Mihai Fifor.

Fifor: Din cauza președintelui Iohannis nu se pot reforma sisteme vechi și cu probleme de zeci de ani

Acesta a scris că din cauza președintelui, prin blocarea interimatelor, nu se pot reforma sisteme vechi și cu probleme de zeci de ani.

„Da, din cauza dumneavoastră, prin blocarea interimatelor, în disprețul Constituției, nu se pot reforma sisteme vechi și cu probleme de zeci de ani. În acest timp mor oameni, iar PNL la comanda dumneavoastră politizează astfel de situații pentru că așa v-ați obișuit să faceți audiență – pe suferința oamenilor.

Știți bine că în urma tragediei de la Caracal s-au luat măsuri concrete la nivelul Guvernului – din punct de vedere legislativ și instituțional – pentru a se îmbunătăți reacțiile statului în situații de urgență și pentru a fi alocate resurse suplimentare în asemenea situații.

După care ne-ați blocat și mai tare. Domnule candidat Iohannis și domnilor de la PNL, în loc să discutăm despre cum blocați instituții și nu le lăsați să se modernizeze, poate ar trebui să discutăm cu responsabilitate și lipsă de orgolii cum putem sprijini toți instituțiile să se reformeze și să nu mai permită greșeli cauzatoare de moarte”, a mai precizat Fifor.

Fifor: Ce încă o dată politicienilor să nu mai facă rating pe astfel de subiecte

Fostul ministru interimar al MAI a solicitat tuturor politicienilor să se aplece serios asupra măsurilor care pot schimba ordinea și siguranța.

„Poate ar trebuie să vedem cum putem apăra România de acești monștri care iată, unii trăiesc la noi în țară, dar alții vin chiar din afară, din țări cu pretenții față de securitatea cetățenilor în spațiul european.

Cer încă o dată tuturor politicenilor să nu mai facă rating pe astfel de subiecte și să se aplece serios asupra măsurilor care pot schimba cu adevărat ordinea și siguranța.

Condoleanțe familiei indurerate! Sunt cu sufletul alături de durerea acestora și sper din toată inima că vinovatul își va găsi pedeapsa pe care o merită”, a conchis Mihai Fifor.

Context

Polițiștii au anunțat duminică faptul că fata de 11 ani dispărută de două zile de acasă din comuna Gura Șuții, județul Dâmbovița, a fost găsită decedată. 48 de ore copila a fost căutată de zeci de polițiști, jandarmi dar și de peste 100 de voluntari. Au fost verificate toate casele din zonă și camerele video de pe traseu.

Fata a fost găsită decedată într-o zonă cu vegetație.

Fetița prezintă urme de violență pe corp, iar polițiștii au deja un suspect – un bărbat cu cetățenie olandeză.

Fata a plecat vineri de la şcoală şi nu a mai ajuns acasă. O cameră de supraveghere instalată pe clădirea şcolii a înregistrat-o vineri, la ora 17:19, în timp ce pleca spre casă. Au fost ultimele imagini cu ea în viață.

Ea a fost căutată de peste 200 de persoane, poliţişti, pompieri, jandarmi şi săteni. De asemenea, au fost folosite drone şi un elicopter.

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mainnews.ro/mihai-fifor-da-vina-pe-klaus-iohannis-pentru-tragedia-de-la-dambovita-nu-putem-lua-masuri-pentru-ca-ati-blocat-executivul/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW