Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Mihai Fifor: Cei peste 65% dintre românii care au votat nu l-au ales pe Iohannis pentru că l-au plăcut, ci pentru că l-au considerat răul cel mai mic

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 25 noiembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Secretarul General de Partid PSD, Mihai Fifor, a postat luni, pe pagina sa de Facebook mulțumiri celor peste 3 milioane de cetățeni care au votat cu partidul PSD, dar și critici la adresa președintelui Klaus Iohannis, dar și alegătorilor lui.

„În calitate de secretar general al PSD vreau sa le mulțumesc celor peste 3 milioane de cetățeni români care au votat ieri candidatul partidului nostru.

Împreună cu voi vom începe reconstrucția PSD. Avem multe lucruri de îndreptat și multe lucruri de îmbunătățit.

Votul de ieri ne-a arătat că există multe resentimente împotriva PSD. Unele au fost hrănite de ura sădită de adversarii noștri. Dar trebuie să admitem că o bună parte dintre ele se datorează greșelilor, stângăciilor sau ezitărilor noastre.

Cred, așadar, că trebuie să construim o relație sinceră cu electoratul. Recunoașterea neajunsurilor noastre este primul pas în această reconstrucție”, a scris Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.

Acesta susține că, cei peste 65% dintre românii care l-au votat pe Iohannis au ales răul cel mai mic.

„Pe de altă parte, cei peste 65% dintre românii care au votat nu l-au ales pe Iohannis pentru că l-au plăcut, ci pentru că l-au considerat răul cel mai mic.

Acesta este meritul rușinos al celui care a redevenit președinte după 5 ani de nimic.

De asemenea, chiar înainte de comunicarea rezultatului final, PNL s-a apucat deja să vorbească de anticipate – dovadă evidentă a fugii de răspundere față de o guvernare care deja alunecă într-o cruntă austeritate.

Deci nu bunăstarea cetățenilor și echilibrul țării îi preocupă cel mai mult pe cei din PNL, ci cum să-și aranjeze cărțile electorale ca să își asigure perpetuarea la putere.

Este aceeași greșeală cinică pe care au făcut-o și cei de la USR, după rezultatul de la europarlamentare, când au anunțat refuzul de a participa la o guvernare pentru care primiseră un vot masiv”, a mai scris Secretarul General de Partid PSD.

De asemenea, susține că adversarii PSD-ului „nu sunt nici atât de tari, nici atât de inteligenți pe cât îi arată acum rezultatul de la prezidențiale”.

„Asta ne arată că adversarii noștri nu sunt nici pe departe nici atât de tari, nici atât de inteligenți pe cât îi arată acum rezultatul de la prezidențiale.

Rămâne un spațiu larg în care PSD se poate reconstrui pentru a redeveni prima forță politică a României. Depinde numai de noi și în primul rând de relația pe care o vom construi cu românii.

Mai multă sinceritate, mai multă corectitudine, mai puține greșeli și decizii mai hotărâte, care să răspundă la problemele cele mai stringente ale cetățenilor, din țară și de pretutindeni”, a mai scris Mihai Fifor.

 Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW