Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Mihai Fifor, ales liderul PSD Arad. Florin Tripa, vizat în dosarul şpăgilor de la Direcția Regională de Drumuri, ales preşedinte executiv

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 22 februarie 2020 Etichete: , , ,

Senatorul Mihai Fifor, fost secretar general al PSD, a fost ales sâmbătă în funcția de președinte al PSD Arad, în cadrul celei de-a doua Conferințe Județene care a avut loc în luna februarie în acest județ. Inițial, la prima conferință de presă care a avut loc în urmă cu două săptămâni, social-democratul Dorel Căprar a fost ales liderul filialei, însă alegerea sa a fost declarată nestatutară de către Comitetul Executiv al PSD.

La începutul lunii februarie, liderul PSD interimar, Marcel Ciolacu, a declarat că la filiala social-democraților din Arad ar trebui să fie numit un președinte interimar, fiindcă Dorel Căprar este inculpat în dosarul de corupție și ar trebui să își rezolve aceste probleme.

„I-am transmis domnului Căprar că îi recomand să amâne conferința, urmând ca în cadrul Comitetului Executiv să luăm o decizie cât mai înțeleaptă în ceea ce privește organizația de la Arad, unde s-au întâmplat suficiente lucruri ca să mai trebuiască și această dispută dusă în spațiul public. PSD nu e printre favoriții Aradului. El este actualul președinte, își dorește să candideze încă o dată, dar trebuie să ținem cont de anumite lucruri care s-au întâmplat. Acolo trebuie avută o discuție. La un moment dat ajunsesem la concluzia de a numi un interimar până se lămuresc lucrurile în justiție”, a spus Marcel Ciolacu, la „Gândurile lui Cristoiu.

Totodată, acesta a precizat că Dorel Căprar „vrea să schimbe regulile în timpul jocului” și să aducă mai mulți oameni la conferințele extraordinare, deși statutul nu îi permite.
Dorel Căprar nu a luat seama de solicitarea lui Ciolacu și a organizat Conferința de alegeri, în care a fost ales președinte al PSD Arad.

Astfel, liderii social-democrați au decis în CEx să îl retragă din funcție pe acesta.

În cadrul celei de-a doua Conferințe Județene, liderul filialei PSD Arad a fost numit Mihai Fifor, iar președintele executiv a fost ales deputatul Florin Tripa, vizat în dosarul șpăgilor de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRPD) Timișoara.

”Multumesc, Florine! Onorat să am alături un astfel de prieten. Împreună, alături de toţi ceilalţi colegi, vom arăta arădenilor forţa PSD Arad”, a scris Fifor pe Facebook, după Conferinţă şi a postat o fotografie în care apare alături de Florin Tripa.

Parlamentarii PSD Dorel Căprar, Florin Tripa și Ioan Chisăliță sunt cercetați de DNA, fiind acuzați pentru mai multe fapte de corupție, între care luare de mită și abuz în serviciu.

Pe 13 decembrie 2019, la DNA Timișoara, au fost audiați Mihai Fifor, fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc și deputatul de Caraș-Severin, Luminița Jivan.

Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW