Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Miercuri se încheie dezbaterile pe Legile Educației / Cîmpeanu: S-au reţinut multe propuneri de îmbunătăţire

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 22 august 2022

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat luni, 22 august, că dezbaterile privind Legile Educației vor fi încheiate miercuri. El a precizat, totodată, că au fost reținute „foarte multe propuneri de îmbunătăţire”, după dezbaterile care au avut loc până acum. 

Cîmpeanu a mai declarat că au avut loc 75 de întâlniri pe marginea acestor legi.

„Urmează ca miercuri, la ora 20.00, să încheiem această dezbatere, care este cea mai lungă dezbatere pe marginea unei legi şi care a beneficiat de 75 de întâlniri – vor fi până miercuri – din care s-au reţinut foarte multe propuneri de îmbunătăţire. Unele dintre ele se referă şi la educaţia timpurie integrată, din perspectiva creşelor integrate cu grădiniţe (…)

Dacă facem dezbateri pe legea educaţiei din care nu reţinem niciun fel de propuneri de îmbunătăţire, se cheamă că am făcut dezbateri formale. Dacă facem dezbateri deschise şi reţinem propuneri de îmbunătăţire, se cheamă că facem piruete. Vă aduc la cunoştinţă că în interesul copiilor voi face oricât de multe piruete e nevoie”, a afirmat ministrul, citat de Agerpres.

Anterior, în cursul dimineții, Ministerul Educației a anunțat că organizează marți și miercuri dezbaterile pentru Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior, în sistem de videoconferință.

În data de 23 august va avea loc dezbaterea pe Legea învățământului preuniversitar, între orele 12:00 – 16:00, iar cea privind Legea învățământului superior se va desfășura în 24 august, în același interval orar.

Proiectele de acte normative supuse dezabaterii publice pot fi consultate aici.

„La dezbaterea publică sunt invitați să participe, în sistem online, toti cei interesați: persoane fizice și juridice, organizații ale societății civile, societăți comerciale, reprezentanți ai instituțiilor publice interesate, reprezentanți ai presei etc., în limita a 1.000 de persoane, numărul maxim admis de platforma electronică.

Înscrierea se va realiza în sistem electronic printr-un mesaj trimis la adresa de e-mail consultare.legieducatie@edu.gov.ro, până la data de 23 august, ora 11:00.

Înscrierea va conține: numele și prenumele participantului/reprezentantului legal, după caz, organizația pe care o reprezintă, datele de contact, numărul de telefon, adresa de e-mail la care se va transmite link-ul pentru logare, precum și confirmarea participării la dezbatere”, preciza instituția.

Totodată, persoanele care vor să-și prezinte verbal propunerea sunt rugate să se înscrie la adresa de e-mail menționată anterior și vor avea la dispoziție 3 minute pentru prezentare.

„În situația în care propunerile formulate sunt semnificative, timpul dedicat susținerii acestora poate fi prelungit, o singură dată, cu încă 3 minute, de persoana care coordonează desfășurarea dezbaterii publice.

Propunerile se vor face în scris, în format electronic (word), cu specificarea secțiunilor, capitolelor, articolelor din proiectul de act normativ la care se face referire, prin formularul anexat (disponibil pe site-ul ministerului, AICI, sub tag-ul Materiale informative) și se vor transmite la adresa de mail menționată anterior, adresă dedicată dezbaterii, până la data de 24 august ora 20:00.

Luarea cuvântului de către participantul/reprezentantul legal se va realiza în ordinea înscrierii pentru participarea la dezbaterea publică”, conchide sursa citată.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW