Wednesday, May 18, 2022
Jurnalism corect


Metroul din Drumul Taberei va circula în septembrie? Răspunsul dat de directorul Metrorex

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 24 iulie 2020 Etichete: , ,

Întrebat dacă în luna septembrie metroul va circula și în Drumul Taberei, directorul Metrorex Gabriel Mocanu nu a putut da un răspuns clar.

„Eu nu mă aştept la nimic. Eu mă aştept ca fiecare să-şi facă treaba şi asta le-am spus ieri constructorilor că au un contract pe care nu i-a obligat nimeni să-l semneze. Ba, dimpotrivă, unii dintre ei chiar au mers în instanţă la momentul respectiv ca să câştige acest contract”, a declarat directorul Metrorex, citat de Agerpres.

Întrebat cine va răspunde dacă metroul din Drumul Taberei nu va circula în toamnă, Gabriel Mocanu a spus: „Ca de fiecare dată, directorul general”.

„Întotdeauna dumneavoastră (jurnaliştii – n. r.) întrebaţi beneficiarul, dar constructorul nu ştiu dacă a fost întrebat. Noi l-am întrebat. Ieri am avut la ora 10.30 şi o întâlnire de comandament chiar şi cu reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, şi am solicitat până luni să ne pună la dispoziţie graficul pentru probele de punere în funcţiune. Aceste probe constau atât în verificări tehnice punctuale pe fiecare instalaţie, cât şi în probele tehnologice raportat la circulaţia efectivă a trenurilor de metrou. Au acest termen până luni să ne pună la dispoziţie aceste grafice şi reprezentanţii din contractul de structură şi cei din contractul de finisaje şi cei din contractul de automatizare a traficului. În momentul în care probele tehnologice cu trenurile de metrou sunt validate şi sunt în regulă, poate pleca primul tren, coroborat cu probele aferente sistemului de siguranţă pe detecţie incendiu, stingere incendiu, efracţie(…)De trei săptămâni de când am fost numit în funcţia de director, eu am fost la două zile în şantier. Azi noapte, la ora 23:00, eu eram la puţ şi se lucra. De ieri a început să se sape la vestitul puţ de la Parc Drumul Taberei, de la acea centrală de ventilaţie. S-a început să se spargă să se facă legătura cu tunelele de circulaţie”, a declarat Gabriel Mocanu.

Fostul director Metrorex, Mariana Miclăuș, a demisionat din funcție pentru că nu a putut respecta termenul de 30 iunie.

sursa foto: Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW