Friday, December 2, 2022
Jurnalism corect


Metrorex a atribuit pe 15 ani mentenanța trenurilor de metrou

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 ianuarie 2022

Metrorex a încheiat cu gigantul francez Alstom un contract de servicii de mentenanță pe o perioadă de 15 ani. Valoarea totală estimată a contractului este de 500 milioane euro, pe baza unui număr estimat de kilometri parcurși de trenurile în circulație.

Serviciile acoperă întreținerea preventivă, corectivă, precum și revizii generale pentru o flotă totală de 82 de trenuri la semnarea contractului.

„Cu acest nou contract pe termen lung, Alstom va furniza servicii de întreținere a metroului din București pentru următorii 15 ani, o dovadă a încrederii clientului în serviciile noastre. În prezent, avem peste 50 de contracte în întreaga lume cu o durată de 20 de ani sau mai mult, acoperind peste 35.000 de vehicule. Alstom furnizează servicii de mentenanță la cele mai înalte standarde, pentru a oferi pasagerilor călătorii sigure și confortabile”, a spus Gian Luca Erbacci, Președintele Alstom pentru Regiunea Europa.

„Ne bucurăm că vom continua să asigurăm întreținerea parcului de material rulant al metroului din București și să ne consolidăm experiența acumulată. De-a lungul anilor, Alstom a investit peste 25 de milioane EUR în îmbunătățirea condițiilor de muncă și a facilităților de mentenanță și, ca urmare, am crescut disponibilitatea trenurilor de la 56% în 2004 la 99,96% în prezent. Pentru acest nou contract, vom continua să investim în tehnologii care să crească durata de viață a vehiculelor, optimizând în același timp costurile ciclului de viață”, a declarat Gabriel Stanciu, Director General Alstom pentru România, Bulgaria și Republica Moldova.

Alstom furnizează în mod neîntrerupt servicii de întreținere pentru materialul rulant Metrorex din anul 2004, asigurând mentenanța atât pentru flotele noi, cât și pentru cele vechi. Compania a efectuat peste 60 de tipuri diferite de revizii de-a lungul duratei de viață a trenurilor, îmbunătățind atât performanța acestora, cât și confortul pasagerilor. Cele 82 de trenuri care însumează 492 de vagoane au parcurs în medie o distanță totală de 8,5 milioane de km anual. Peste 350 de angajați lucrează pentru efectuarea activităților de mentenanță.

În urma livrării noilor trenuri pentru Magistrala 5 de metrou ca urmare a unei licitații adjudecate în 2020, flota va fi completată cu cel puțin 13 trenuri noi Alstom Metropolis începând cu 2023, iar contractul de mentenanță va fi extins și la această flotă suplimentară.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW