Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Metoda prin care a murit George Floyd, folosită de sute ori de poliția din Minneapolis / Manevra, utilizată în cazul a aproape 300 de afro-americani

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 2 iunie 2020 Etichete: , , ,

Poliția din Minneapolis a folosit, în ultimii opt ani, de 428 de ori practica de a îngenunchea pe gâtul unei persoane pentru a o imobiliza. Metoda a fost folosită în mod special în cazul cetățenilor de culoare

O analiză CNN făcută pe baza datelor de la departamentul de poliție arată că până acum 58 de persoane și-au pierdut cunoștința prin această practică utilizată de ofițeri.

Un număr de 33 din cele 58 de persoane care și-au pierdut cunoștința erau de culoare, adică 57% din total, în timp ce 19 erau albi, trei erau indigeni americani, doi erau de rasă mixtă și unul era asiatic.

Această metodă de a imobiliza o persoană este sau interzisă în multe departamente mari de poliție din Statele Unite.

În Minneapolis se pare că aceasta era practicată, în medie, o dată pe săptămână.

Aproximativ două treimi din cei imobilizați în acest fel de către ofițerii de poliție din Minneapolis erau afro-americani, în condițiile în care afro-americanii reprezintă 19% din populația orașului, conform datelor celui mai recent recensământ.

Potrivit datelor poliției din Minneapolis, dintre cei 428 de oameni imobilizați prin această metodă: 280 erau afro-americani – 65% din total – în timp ce 104 erau albi, 13 indigeni americani, 13 erau de altă rasă sau rasă mixtă, patru asiatici.

Procedura pe care a folosit-o ofițerul Derek Chauvin în cazul lui George Floyd nu respectă manualul de proceduri al poliției orașului, este concluzia la care au ajuns experții în folosirea forței. Polițistul este acuzat de omor de gradul trei, acesta urmând să fie prezentat instanței la sfârșitul acestei luni.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW