Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


Meteorologii prognozează temperaturi peste cele specifice până la jumătatea lunii ianuarie

By news.ro , in Stirile zilei , at 19 decembrie 2023

Temperaturile vor fi peste cele specifice acestei perioade, până la jumătatea lunii ianuarie, deci inclusiv de Crăciun şi de Anul Noul, relevă prognoza făcută publică marţi de ANM.

Săptămâna 18.12.2023 – 25.12.2023

– Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice şi în extremitatea de sud a ţării.

– Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Carpaţilor Orientali şi a Munţilor Apuseni şi local în regiunile centrale şi nord-vestice, iar în regiunile extracarpatice va fi în general deficitar.

Săptămâna 25.12.2023 – 01.01.2024

– Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudice şi nord-estice.

– Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, dar mai ales în Carpaţii Occidentali şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024

– Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

– Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale şi în zonele montane aferente.

Săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024

– Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării.

– Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW