Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Meteorologii anunță temperaturi uşor mai ridicate faţă de cele normale, în ultima săptămână a anului

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 1 decembrie 2023

Potrivit prognozelor meteorologice, temperaturile vor fi puțin mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă. Cu toate acestea, în primele săptămâni ale lunii decembrie, cantitățile de precipitații vor fi și ele ușor mai mari. 

Aceste estimări sunt furnizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) și se bazează pe datele Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF). Analizele includ media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații în comparație cu media înregistrată în perioada 2003-2022. Este important de menționat că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 4-11 decembrie

Valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării.

Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în regiunile sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 11-18 decembrie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile estice şi sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 18-25 decembrie 

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil uşor mai coborâte în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 25 decembrie – 1 ianuarie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui uşor excedent în regiunile vestice şi nord-vestice.

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW