Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Meteorologii anunță peste cele normale în intervalul 5 – 19 februarie şi uşor mai coborâte spre sfârşitul lunii

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 2 februarie 2024 Etichete: , , ,

Meteorologii au anunțat că, între 5 și 19 februarie, temperaturile se vor situa peste medii pentru această perioadă, urmând să scadă ușor spre finalul lunii. Această prognoză a fost publicată vineri și acoperă următoarele patru săptămâni. De asemenea, se preconizează că vor fi precipitații pe tot teritoriul țării în a doua parte a lunii februarie.

Săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024

– Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile extracarpatice.

– Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Munţilor Apuseni şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali, precum şi în regiunile nord-vestice, da şi deficitar în cele sudice şi sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024

– Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-estice.

– Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în vestul Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului.

Săptămâna 19.02.2024 – 26.02.2024

– Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile intracarpatice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale. = Regimul pluviometric va avea o tendinţă uşor excedentară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în extremitatea de sud-est a teritoriului.

Săptămâna 26.02.2024 – 04.03.2024

– Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

– Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

foto: Pixabay

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW