Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Mesajul Ursulei von der Leyen pentru România, înainte de intrarea în Schengen: Este un moment istoric

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 30 martie 2024

Comisia Europeană (CE) salută intrarea României și Bulgariei în Spațiul Schengen cu frontierele maritime și aeriene, într-un comunicat de presă remis sâmbătă, 30 martie. „Ziua de mâine marchează o dată importantă, un mare succes pentru ambele ţări”, a transmis șefa executivului european, Ursula von der Leyen. 

„Ziua de mâine marchează o dată importantă: Bulgaria și România se alătură familiei Schengen. Salut eliminarea controalelor la frontierele interne aeriene și maritime. Acesta este un mare succes pentru ambele țări. Și un moment istoric pentru spațiul
Schengen – cel mai mare spațiu de liberă circulație din lume. Împreună, construim o Europă mai puternică și mai unită pentru toți cetățenii noștri”, a declarat von der Leyen.

Conform CE, Consiliul va trebui să adopte o decizie prin care să stabilească data de la care se vor elimina controalele la frontierele terestre interne dintre Bulgaria, România şi celelalte ţări Schengen.

Executivul european precizează că va continua să ofere Preşedinţiei Consiliului tot sprijinul necesar pentru a se asigura că o decizie privind frontierele terestre poate fi luată în cursul anului 2024.

CITEȘTE ȘI: Noi reguli referitoare la călătoriile în Spațiul Schengen începând cu 31 martie. Care sunt condițiile de călătorie pentru minori

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii