Monday, October 25, 2021
Jurnalism corect


Mesajul transmis de Nelu Tătaru cu ocazia Paștelui și Floriilor: Numai împreună vom putea să trecem de această perioadă și vom putea face ca, anul viitor, să ne strângem în brațe cu ocazia Sărbătorilor Pascale

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a adresat un mesaj pentru creștinii care sărbătoresc Paștele, respectiv Floriile în această duminică. Mesajul său pivotează în jurul ideii de respectare a normelor de distanțare socială, în contextul Sărbătorilor Pascale, petrecute de majoritatea cetățenilor români.

„Stimați Concetățeni,

Intrăm în perioada Sărbătorilor Pascale, unii dintre noi așteptând Învierea Domnului, ceilalți Sărbătoarea Floriilor.

Paştele este cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii, care a adus omenirii speranţa.

Este Sărbătoarea familiei celebrată întotdeauna împreună cu cei dragi.

Anul acesta este unul special, în care trebuie să înțelegem că vom sărbători altfel, spre binele nostru și al apropiaților.

Viața noastră s-a schimbat, trăim vremuri de nesiguranță, cu restricții pe care nu le credeam posibile.

Din nefericire, în această luptă am pierdut vieți și unii dintre noi sunt acum în doliu, iar alții îngrijorați pentru cei care luptă cu boala.

Dragi români,

Este necesar ca în aceste două săptămâni critice să menținem, mai mult că niciodată, restricțiile și regulile de distanțare socială, chiar dacă este şi mai greu în acest momente. În acest fel vom salva viețile noastre și ale apropiaților și ne vom reuni curând sănătoşi.

Gândurile mele se îndreptă către toți cei care lucrează acum pentru noi în toate domeniile de activitate.

Un gând special către toți colegii mei din sistemul sanitar care se află în linia întâi și cărora le doresc putere de muncă și le solicit ca în aceste zile de grea încercare să dea, încă o dată, dovadă de responsabilitate și solidaritate. Întotdeauna personalul medical a știut să răspundă prezent și să își onoreze meseria.

Numai împreună vom putea să trecem de această perioadă și vom putea face ca, anul viitor, să ne strângem în brațe cu ocazia Sărbătorilor Pascale”, a transmis ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Potrivit ultimelor raportări ale Grupului de Comunicare Strategică, în România s-au înregistrat 5990 de cazuri de infectare cu COVID-19, iar 290 de persoane și-au pierdut viața.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW