Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Mesajul premierului la un de război în Ucraina: Azi vorbim, de fapt, despre eșecul strategic imens al puterii de la Moscova

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 24 februarie 2023 Etichete: , ,

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj poporului ucrainean, vineri, 24 februarie, la împlinirea unui an de când bombele și rachetele lansate la ordinul lui Putin au început să distrugă viețile ucrainenilor. „România va sprijini Ucraina atât timp câte este nevoie”, le-a transmis Ciucă vecinilor României.

Șeful Guvernului a participat vineri la Reuniunea Consiliului de Securitate al ONU la nivel ministerial pentru a marca invazia Ucrainei de către Rusia.

În intervenția sa, Ciucă a condamnat ferm invazia rusă din țara vecină.

„Astăzi se împlinește din păcate un an de la momentul în care Rusia a invadat Ucraina, declanșând un război cumplit pe teritoriul acestei țări (…) Într-o singură zi, ordinea și legile internaționale au fost călcate în picioare de un stat care nu respectă democrația (…) Rusia și-a rezervat dreptul de a invada o țară, de a-i ucide populația civilă și de a-i distruge infrastructura, școli, grădinițe, spitale, drumuri”, a declarat premierul.

„Marcăm eșecul puterii de la Moscova”

„Acest comportament criminal și arbitrar a arătat cu puterea de la Moscova nu numai că disprețuiește opțiunile statului de a-și alege propriul viitor, ci și faptul că este o amenințare directă la întreaga lume liberă, și lumea liberă a luat atitudine. Lumea liberă a refuzat ștergerea de pe harta mondială a Ucrainei și azi vorbim, de fapt, despre eșecul strategic imens al puterii de la Moscova”, a adăugat șeful Guvernului. 

„România este decisă să sprijine Ucraina atât timp cât este necesar”

Premierul e reiterat poziția României de solidaritate deplină pentru Ucraina, alături de partenerii din NATO și UE, plus sprijin puternic pentru țara vecină în contracararea agresiunii.

„Alături de partenerii strategi occidentali, România este decisă să sprijine Ucraina atât timp cât va fi necesar. Totodată, societatea noastră, instituțiile, cetățenii și organizațiile neguvernamentale au răîspuns simplu, rapid și eficient. Așa cum românii s-au arătat mereu empatici și săritori la nevoie în toată istoria noastră, la fel am reacționat și acum și vom continua să ajutăm cu aceeași energie poporul și statul ucrainean”, a mai spus premierul.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW