Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Mesajul premierului de ziua Constituției: Consider util să luăm în calcul reexaminarea sistemului constituţional

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 8 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Ludovic Orban a transmis, duminică, de Ziua Constituției României, un mesaj prin care susține că legea este aceeași pentru toți și va continua să cultive respectul pentru lege. De asemenea, premierul consideră că este necesară reexaminarea sistemului constituțional și legislativ.

“Se împlinesc, astăzi, 28 de ani de când românii au aprobat, prin referendum, în 1991, prima Constituție a țării de după căderea comunismului. Ziua de 8 Decembrie, în care marcăm Ziua Constituției României, are putere de simbol al garanției că legea fundamentală a țării pune în centru interesul și drepturile cetățenilor, statul de drept și idealurile Revoluţiei din Decembrie 1989.

Schimbările prin care a trecut de atunci societatea românească evidențiază nevoia continuă de adaptare la prezent și, mai ales, de îmbunătățire în plan constituțional și legislativ. Ceea ce toți am trăit însă în ultimii câțiva ani, din păcate, ne-a demonstrat că valorile Constituției au nevoie să fie permanent vegheate, pentru ca derapaje de orice natură de la democrație, de la principiile statului de drept, să nu mai fie posibile”, susține Ludovic Orban.

Premierul a mai spus că legea este una pentru toți, iar interesul cetățenilor primează și deciziile trebuie luate pentru progres și binele comun.

„Legea este una pentru toți și îi asigur pe români că vom cultiva respectul pentru lege. Așteptările și interesul cetățenilor trebuie să fie prioritare pentru puterea decizională și administrativă din România. Să le respectăm, să lucrăm pentru oameni, luând, la timp, cu bună credință și nepărtinitor, deciziile necesare pentru progres și binele comun”, a adăugat premierul.

Orban susține că sub nicio formă nu va tolera încălcarea Constituției, iar atunci când va fi momentul, va lua în calcul reexaminarea sistemului constituțional.

„Consider în egală măsură util să luăm în calcul chiar reexaminarea sistemului constituțional şi legislativ, atunci când vom avea momentul politic oportun, astfel încât democrația să fie întărită. Nu putem tolera sub nicio formă încălcarea Constituției, pentru că vrem să menținem în siguranță drumul european pe care România s-a înscris după căderea comunismului. Este crezul meu, ca prim-ministru, și al întregii mele echipe de miniștri”, a conchis Orban.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW