Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


Mesajul cu care PSD începe turul II al alegerilor prezidențiale: Fără penali la Cotroceni

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 11 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, a postat pe Facebook primul mesaj al social-democraților cu care încep turul al doilea la alegerile prezidențiale.

„Votează cu inima în turul 2! Fără penali la Cotroceni! Votează PSD!”, este mesajul social-democraților.

Primul tur al alegerilor prezidențiale din 2019 s-a încheiat. Potrivit rezultatelor parțiale, după numărarea a 99,99% din voturi se pare că actualul președinte al României, Klaus Iohannis intră în turul al doilea alături de fostul premier al țării, Viorica Dăncilă.

Rezultate provizorii AEP:

Ora 11.00: Primele rezultate oficiale parțiale.

Klaus Iohannis- 36,91%

Viorica Dăncilă- 23,45%

Dan Barna- 14,19%

Mircea Diaconu- 9,17%

Theodor Paleologu- 5,69%

Kelemen Hunor- 4,13%

Viorica Dăncilă a părăsit, azi-noapte, sediul PSD din șoseaua Kiseleff în jurul orei 1.30. La plecare, candidatul PSD a declarat că este nemulțumită de scorul pe care l-a obținut de la alegătorii din București și a anunțat că îl cheamă la dezbateri pe contracandidatul său, Klaus Iohannis.

Fostul premier spune că nu a avut nici o emoție aseară, după publicarea exit-poll-urilor.

„Numărătoarea paralelă confirmă ce avem de la AEP. Avem aceleași cifre până în acest moment. Mai avem puțin de numărat. Colegii au rămas în dispozitiv. Nici o emoție”, a spus Dăncilă.

Dăncilă îl cheamă pe Iohannis la dezbateri

Viorica Dăncilă a afirmat că nu poate să spună că nu se teme de turul 2 al alegerilor. Aceasta a mai anunțat că îl cheamă pe contracandidatul său la dezbateri.

„Nu pot să am aroganța să spun că nu mă tem(de turul II), că voi câștiga. (…)Cred că acum se impune o dezbatere de 1 la 1. L-am invitat pe Klaus Iohannis pentru o dezbatere la toate televiziunile. Sper să accepte, să fie curajos și să vina la această dezbatere foarte necesară pentru că oamenii trebuie să vadă fiecare dintre noi ce a făcut”, a spus Dăncilă.

Președintele PSD, nemulțumit de scoruri

Întrebată dacă este îngrijorată de scorul pe care l-a obținut din partea alegătorilor din București, Dăncilă a spus “da, o să discutăm și despre scorul de la București, eu cred că se poate obține mai mult”. Candidata PSD a anunțat că marți se va face o analiză.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW