Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Mesajele transmise de oficiali în prima zi de școală. Cîmpeanu: Să eliminăm acea presiune inutilă generată de goana după note / Ciucă: Avem o generație tânără cu mare potențial

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 5 septembrie 2022 Etichete: , , , , , , , , ,

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le-a transmis părinților, luni, 5 septembrie, că elevii trebuie să meargă la școală pentru a deprinde competențele care îi vor ajuta să se dezvolte în viață, nu pentru note, și i-a îndemnat să elimine „presiunea generată de goana după calificative”. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis, la rândul lui, că „generația tânără are potențial” și că noul pachet de legi ale Educației va readuce învățământul românesc în top.

Fiecare profesor ştie să-şi evalueze cel mai bine elevii, ritmic, pe parcursul întregului an şcolar în aşa fel încât să fie eliminată acea presiune a notei, fără să eliminăm media generală la finalul fiecărui an de studiu.

Să eliminăm acea presiune inutilă generată de goana după note, goana după note a elevilor, goana după note, din păcate, a multor părinţi care nu înţeleg că şcoala nu se face pentru notă, şcoala se face pentru ca ai lor copii să deprindă acele competenţe care îi vor ajuta să se dezvolte în viaţă conform propriilor aspiraţii de dezvoltare atât personală şi cât şi profesională pentru fiecare dintre acei copii care vor alege un domeniu”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni, în prima zi a anului școlar 2022-2023, citat de News.ro.

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat că ultimii ani „au fost o provocare majoră pentru întreg învățământul românesc” și că Guvernul încearcă să corecteze „minusurile care au ieșit la iveală” printr-o „nouă abordare a sistemului educațional din România”.

Ceea ce ne propunem prin aceste legi este să readucem învățământul românesc în top, pentru că avem o generație tânără cu mare potențial. Copiii și tinerii români au dovedit că știu și sunt dornici să facă performanță, iar responsabilitatea noastră, ca factori decizionali, este să le oferim condițiile pentru a se dezvolta în domeniile în care se simt cei mai buni.

Prin modificările pe care le propunem în materie de învățământ preuniversitar, actul educațional trebuie să țină cont de potențialul și aptitudinile elevului, pentru a-i oferi fiecăruia șansa ca drumul pe care și-l va alege în viață să fie cel în care poate performa”, a transmis premierul.

Nicolae Ciucă a promis că, în calitate de prim-ministru, va rămâne „ferm angajat” pentru a găsi soluții de sprijin pentru învățământul românesc, inclusiv prin alocarea „fondurilor de care este nevoie”.

Un rol extrem de important în acest proces revine și personalului din sistemul de învățământ. Avem multe exemple de oameni dedicați misiunii pe care și-au ales-o în viață, de a forma generațiile tinere, iar munca lor vedem deseori cum este răsplătită cu performanțe obținute de elevii lor în competiții de anvergură internațională.

Le mulțumesc pentru contribuția pe care o are fiecare dintre ei la recunoașterea învățământului românesc în lume, profesori și elevi deopotrivă! La început de an școlar, vă urez, dragi elevi, succes și note bune”, se mai arată în mesajul lui Nicolae Ciucă.

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a transmis că, prin proiectul România Educată, toți copiii, inclusiv cei din familii cu venituri mici, trebuie să aibă acces la educație de calitate.

Investițiile în infrastructura școlară sunt esențiale și ele trebuie să continue. Toaletele din fundul curții sunt o rușine și ele trebuie să dispară definitiv într-o țară europeană. Dar trebuie să ne asigurăm că #toți copiii vor beneficia de sistemul de educație. De aceea, PSD va fi o voce puternică la dezbaterile din Parlament pe tema noilor legi ale educației pentru a corecta orice discriminări și inechități! Succes tuturor în noul an școlar”, a fost mesajul lui Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI: Debut de an şcolar sub semnul schimbării – Semestrele, înlocuite de module, fără obligativitatea tezelor şi mai puţine note. O singură medie la fiecare materie

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW