Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Mesaje feministe la Școala politică de vară la PSD. Teodorovici: Femeia te ridică, femeia te coboară

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 30 august 2019 Etichete: , ,

Liderii PSD au, la acest sfârșit de săptămână, mai multe întâlniri pentru a găsi soluții la criza politică prin care trece partidul după ieșirea ALDE de la guvernare. Asta cu atât mai mult cu cât, vineri, președintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru eliberarea din funcție a celor trei miniștri ALDE. Prin demisia lor, Viorica Dăncilă este în imposibilitatea de a organiza ședințe de Guvern pentru că aceștia nu și-au delegat responsabilitățile. 

Este nevoie ca președintele Klaus Iohannis să semneze numirile pentru interimari, însă acesta a anunțat deja că nu va mai numi interimari. Iohannis i-a cerut premierului să meargă în Parlament pentru a cere votul de încredere.

Vineri, la ședința organizației de femei a PSD, mesajele feministe au fost predominante. Și de acestă dată premierul le-a amintit celor prezenți că este prima femeie premier și le-a cerut sprijinul pentru candidatura la prezidențiale.

„Cer sprijinul tuturor femeilor din PSD. În România, 52% este procentul reprezentat de femei. Cer suportul femeilor din România, cer suportul tuturor colegilor, tuturor celor care mi-au fost alături încă de la primele discuţii despre candidatură, cer suportul miniştrilor din Cabinet care mi-au fost alături în orice decizie pe care am luat-o şi care şi atunci când au existat controverse au făcut scut în jurul meu, pentru că am ştiut să lucrez în echipă şi pentru că ştiu să lucrez în echipă şi pentru că pentru mine e important fiecare membru al acestui partid, e important fiecare cetăţean al acestei ţări, şi cei care ne-au votat şi cei care nu ne-au votat, pentru că deciziile le luăm pentru toţi românii. Şi vom lua decizii bune”, a declarat Viorica Dăncilă.

Mesaje mobilizatoare ale liderilor PSD la Școala de Vară de la Constanța

Liderii PSD s-au întrecut în mesaje mobilizatoare, în mod special pentru femei, au infirmat că partidul ar fi demobilizat și au garantat că Viorica Dăncilă va continua să guverneze, chiar dacă i se pun piedici.

„Nu e o perioadă uşoară, ba dimpotrivă, asaltul continuă, poate îmbrăca formele sale cele mai agresive, a început imediat după preluarea guvernării în ianuarie 2017, cu tot felul de forme de atac pe care poate unii dintre noi nici nu ni le imaginam la un moment dat. Trăim forma cea mai agresivă a asaltului celor care nu ne vor sub nicio formă la conducerea acestei ţări, (…) de eliminare a adversarului care are ca primă ţintă dărâmarea guvernării şi, subsecvent, punerea la pământ a PSD. Nici acest guvern nu va cădea, pentru că prim-ministrul României nu va permite acest lucru”, a afirmat Mihai Fifor.

„România trebuie să continue progresele făcute pe această linie. Şi chiar acum pregătim o serie de măsuri care să ajute la combaterea discriminării de gen. Pentru că este important să ştim că noi avem puterea şi putem schimba lucrurile în bine, cum am făcut de când suntem împreună în această organizaţie. România are încă deficite în ce priveşte egalitatea de gen şi violenţa domestică. Vrem să construim împreună o ţară în care fiecare femeie să fie în siguranţă: acasă, pe stradă, la locul de muncă. În care fiecare femeie să aibă şanse egale de reuşită”, a declarat Rovana Plumb.

„Vrea (prim-ministrul Viorica Dăncilă – n.r.) să facă mai multe programe frumoase, unul dintre ele se referă la creşterea natalităţii. Foarte multe măsuri, chiar frumoase, de suflet. (…) Am auzit, aşa – nu sunt convins, pentru că nu am auzit din partea domniei sale – că aş fi cel care se ocupă de acest program. (…) Este un program, o să fie lansat cât de curând. O să vedeţi foarte multe măsuri, chiar foarte multe măsuri, pe toate zonele, nu doar de fiscalitate. Pe toate zonele posibile, astfel încât familiile tinere să fie încurajate să aibă copii”, a spus Eugen Teodorovici.

Mâine va avea loc CEx-ul PSD la care se așteaptă să se ia decizii importante legate de miniștrii cu care Viorica Dăncilă se va duce în Parlament pentru votul de încredere.

INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: mainnews.ro/mesaje-feministe-la-scoala-politica-de-vara-la-psd-teodorovici-femeia-te-ridica-femeia-te-coboara/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/mesaje-feministe-la-scoala-politica-de-vara-la-psd-teodorovici-femeia-te-ridica-femeia-te-coboara/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW