Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Membrii Guvernului Cîțu au depus jurământul de învestitură / Klaus Iohannis: Acum, la sfârșitul acestui ciclu electoral, vă spun sincer, la treabă!

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 23 decembrie 2020

La Palatul Cotroceni a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a membrilor Guvernului condus de Florin Cîțu. Klaus Iohannis a declarat, la finalul ceremoniei, că Executivul format în urma alegerilor parlamentare ar putea să aducă schimbări semnificative în beneficiul cetățeanului. 

Bună seara tuturor! Vă felicit și vă doresc mult succes și multă energie și ambiție pentru realizarea tuturor obiectivelor și proiectelor pe care vi le-ați propus prin programul de guvernare. Oamenilor, cetățenilor români li s-a promis restructurarea statului, reforme importante în domenii precum Sănătatea, Educația, reforme importante în marile sisteme publice, reducerea birocrației, dar și obiective pe termen mai scurt: combaterea eficientă a pandemiei, campania de vaccinare, relansarea economiei românești, creșterea economică folosind înțelept fondurile europene, respectul pentru contribuabili și toate aceste lucruri vor fi livrate. Trebuie să fie livrate. Noul Parlament, noul Guvern, împreună cu mine, împreună cu autoritățile statului vom face ce am promis. Vom face reformele, vom pune economia pe picioare, vom face schimbări semnificative în beneficiul cetățeanului. Au trecut aproape 2 ani în care am avut campanii electorale, alegeri. Acum, acest ciclu s-a închis. S-a închis ciclul în care noi, cei de aici, ne-am angajat și am promis. Acum, la sfârșitul acestui ciclu, vă spun sincer, la treabă!”, a declarat Klaus Iohannis, la finalul Ceremoniei de depunere a jurământului.

Guvernul condus de Florin Cîțu a trecut de votul de învestitură din Parlamentul României cu 260 de voturi „pentru” și 186 „împotrivă”.

CITEȘTE ȘI: Guvernul Cîțu, o femeie și 20 bărbați / Raluca Turcan: Nu e îmbucurător, dar merită menționat că PNL e singurul care a desemnat o femeie / Ce spune Avocatul Poporului

Componența Guvernului Cîțu:

Florin Cîţu – premier

Kelemen Hunor şi Dan Barna – vicepremieri

PNL

Ministerul Apărării –  Nicolae Ciucă

Ministerul Finanţelor – Alexandru Nazare

Ministerul Afacerilor Interne –  Lucian Bode

Ministerul Educaţiei –  Sorin Cîmpeanu

Ministerul Energiei – Virgil Popescu

Ministerul Agriculturii – Adrian Oros

Ministerul Muncii – Raluca Turcan

Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu

Ministerul Culturii – PNL – Bogdan Gheorghiu

USR-PLUS

Ministerul Transporturilor – Cătălin Drulă

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – Claudiu Năsui

Ministerul Justiției – Stelian Ion

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – Cristian Ghinea

Ministerul Sănătății – Vlad Voiculescu

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării – Ciprian Teleman

UDMR

Ministerul Dezvoltării – Cseke Attila

Ministerul Mediului – Tanczos Barna

Ministerul Tineretului şi Sportului – Eduard Novak.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW