Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Meleșcanu, despre plecarea din fruntea Senatului: Nu am depus nicio demisie / Aștept motivarea CCR

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 3 februarie 2020 Etichete: , , ,

Teodor Meleșcanu a anunțat, luni, că nu a demisionat din funcția de președinte al Senatului, susținând că va aștepta motivarea Curții Constituționale și publicarea acesteia în Monitorul Oficial.

Nu am depus nicio demisie, nu am delegat. Vom avea astăzi o şedinţă în plen a Senatului şi eu sunt convins că vom găsi cea mai bună modalitate pentru a nu bloca sesiunea Parlamentului, ci, dimpotrivă, pentru a o face să lucreze cât mai bine„, a precizat Meleşcanu.

Meleșcanu a mai precizat că până se va publica motivarea CCR în Monitorul Oficial va continua să exercite prerogativele de președinte al Senatului.

Până la publicarea în MO a deciziei şi a motivării există toate prerogativele pe care încerc să le exercit cât mai bine. În acelaşi timp, am o preocupare care este majoră şi care se referă la faptul că nu aş dori ca începerea acestei sesiuni să fie dedicată unor bătălii politice sau personale pentru preşedinţia Senatului şi voi căuta să găsesc soluţia cea mai bună pentru a depăşi această chestiune„, a susţinut Meleşcanu.

Întrebat dacă există posibilitatea ca Titus Corlățean să vină la conducerea Senatului, Meleșcanu a răspuns: „Nu e nicio problemă dacă aceasta este o soluţie care e acceptată cât mai larg. La nivelul preşedintelui Senatului, alegerea este pentru un an, nu candidez, sunt un om care nu e foarte preocupat de funcţii, ceea ce-mi doresc este să contribui la funcţionarea cât mai bună Senatului în actualele condiţii„, a subliniat Teodor Meleşcanu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW