Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


MedLife: O asistentă de la maternitatea din Bucureşti a fost infectată cu virusul Covid-19/ Am pus în funcțiune propriul laborator de testare pentru coronavirus

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 27 martie 2020 Etichete: , ,

MedLife susține că după depistarea primului caz pozitiv de coronavirus în maternitatea din Grivița, a fost extins procesul de testare pentru toți medicii și asistenții care sunt direct implicați în procesul de triaj la intrarea în unitățile medicale, pentru a ține în singuranță personalul și pacienții. Totodată, anunță că a fost pus în funcțiune propriul laborator, Real Time PCR.

„După depistarea primului caz pozitiv în maternitatea din Grivița, am demarat imediat un proces extins de testare, gestionat independent, având la bază cea mai sigură metodă de procesare, practicată la nivel mondial, Real Time PCR.

Astfel, am dispus testarea întregului personal care a lucrat în maternitatea MedLife în ultimele 10 zile și care ar fi putut veni în contact cu pacienta infectată, de la medicii și asistentele care au îngrijit și investigat mama și nou născutul, la infirmiere și personalul auxiliar. De asemenea, au fost testate mamele, doi tați și cei 15 noi născuți prezenți în maternitate la momentul confirmării testului. Pentru siguranța pacienților și a personalului, au fost testate nu mai puțin de 93 de persoane.

Dintre toate persoanele deja testate, o singură persoană s-a dovedit pozitivă COVID 19. Testul aparține unei colege asistentă pe secția de obstetrică ginecologie, fiind una dintre asistentele care a îngrijit pacienta suspectă pe durata spitalizării. Colega noastră a intrat în auto-izolare imediat după ce pacienta a fost confirmată pozitiv COVID 19, respectiv în data 23 martie. Până la comunicarea unei decizii din partea DSP, vom dispune de urgență testarea membrilor de familie ai colegei noastre și a tuturor contacților ei”, a anunțat Medlife.

91 de persoane cu rezultate negative pentru coronavirus, testate din nou

De asemenea, clinica susține că va relua testarea tuturor celor 92 de persoane cu rezultate negative pentru a-i ține sub monitorizare.

„În continuare, testăm în timp real orice contact pe care îl identificăm cu potențial de contaminare. Dacă totuși în testările următoare vreun rezultat se va dovedi pozitiv, vom testa și rudele acestora până vom închide complet cercul și riscurile potențiale de infecție din maternitatea noastră. Vom fi alături de pacienții și de colegii noștri până la capăt.

Activitatea spitalului Life Memorial și a maternității din incinta spitalului este în continuare suspendată, fiind în derulare un amplu proces de dezinfecție și de sterilizare.

Totodată, asigurăm pacienții că toate celelalte unități medicale MedLife din București și din țară funcționează în parametri normali și, în situația în care au o urgență medicală, avem capacitatea și resursele necesare pentru a veni în sprijinul lor, în deplină siguranță. Mai mult, pentru a ține în siguranță personalul și pacienții care ajung în regim de urgență în celelalte unități MedLife, am extins procesul de testare pentru toți medicii și asistenții care sunt direct implicați în procesul de triaj la intrarea în unitățile noastre”, mai susține MedLife.

MedLife are propriul laborator de testare COVID 19, Real Time PCR

De asemenea, MedLife anunță că a pus în funcțiune propriul laborator, Real Time PCR, pentru a face teste pentru coronavirus.

„Noul laboratorul funcționează în condiții de maximă siguranță și la standardele impuse de Organizația Mondială a Sănătății. Laboratorul are capacitatea de procesare de 300 de teste pe zi, această capacitate urmând să fie atinsă gradual. Am început testarea personalului din toate unitățile MedLife care primesc pacienți vulnerabili, expuși infecției COVID 19. Până luni, sperăm sa finalizăm testarea întregului personal care îngrijește pacienți oncologici, oferind asistență pentru tratamentele de chimioterapie în unitățile noastre din București, Brașov, Sibiu și Craiova, precum și a întregului personal care asigură tratamente de radioterapie în centrul nostru de radioterapie din Sibiu”, mai susține Medlife.

Inquam photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW