Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Mediile vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină – Proiect

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 6 iunie 2023

Ministerul Educației a publicat în seara zilei de marți, 6 iunie, un proiect de modificare a Regulamentului de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP), care aduce schimbări semnificative în evaluarea elevilor. Potrivit acestui proiect, în anul școlar 2022-2023, elevii ar putea încheia media la fiecare disciplină doar cu două note.

În prezent, la o materie, un elev trebuie să aibă minimum N+3 note. Adică profesorul va pune cu cel puțin 3 note mai mult decât numărul de ore pe săptămână la acea materie, la clasă, conform publicației specializate EduPedu.

De asemenea, proiectul mai prevede că situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ în ședința de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară anuală.

Aceste propuneri vin pe fondul grevei generale din Educație, declanșată pe 22 mai, și au ca scop, potrivit comunicatului de presă al ministerului Educației, îmbunătățirea sistemului de evaluare și reducerea presiunii asupra elevilor. Este important de menționat că aceste propuneri sunt în stadiul de proiect și urmează să fie discutate și evaluate înainte de a fi implementate oficial.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW