Monday, July 4, 2022
Jurnalism corect


Medicul Virgil Musta: Pacienții nu mor de COVID. E impropriu spus

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 7 mai 2020 Etichete: , ,

Șeful secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, Virgil Musta, a declarat că infecția cauzată de coronavirus în organism produce o tulburare, dar nu poate fi considerată cauză principală de deces.

„De fapt, e impropriu zis: mor de COVID, chiar dacă este declarat ca și cauză de deces principală infecția de COVID. Infecția de COVID produce niște tulburări în organism pentru care pacinetii mor, această tromboembolie poate chiar cu componente diseminate intravasculara sau insufientă respiratorie sau prin decompensarea patologiilor pe care deja acești pacienți le au. Sunt pacienți cu patologii complexe, cu patologii severe care prin tulburările pe care le induce pot deceda.”

De asemenea, medicul afirmă că terapia nou introdusă are efecte foarte bune, ceea ce a favorizat creșterea numărului de pacienți vindecați.

„Numărul de vindecați crește pentru că și numărul de cazuri a crescut foarte mult. Proporția cred că se menține. Pe de altă parte, cunoscând mai bine mecanismele patogenice, terapia s-a modificat. Ați văzut am introdus și terapie patogenică în aceste cazuri, ceea ce favorizează vindecarea persoanelor și favorizează o internare redusă, noi avem criteriu de externare în momentul în care o persoană are două teste negative și starea clinică permite acest lucru.

Între 7-10 zile majoritatea pacienților se negativeaza, sunt puțini cei cu forme severe sau am avut cazuri cu forme ușoare care au stat până la o luna în spital pentru că nu s-au negativat”, a declarat Virgil Musta, pentru Banatul Azi.


Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW