Thursday, March 28, 2024
Jurnalism corect


Medicul Irinel Popescu, trimis în judecată, după ce ar fi încercat să-i mituiască pe procurorii DNA

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 8 decembrie 2021

Fostul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate Irinel Popescu a fost trimis miercuri, 8 decembrie, în judecată de Direcția Națională Anticorupție, după ce ar fi încercat să-i mituiască pe procurori pentru a-l absolvi de acuzații într-un alt dosar. 

Irinel Popescu este acuzat de DNA că, în perioada decembrie 2017 – februarie 2018, ar fi promis că va oferi suma de 100.000 euro organelor de urmărire penală din parchet. Potrivit DNA, medicul în vârstă de 68 de ani ar fi fost dispus să ofere anchetatorilor suma de bani pentru a nu fi trimis dosarul respectiv.

Nu a scăpat de trimiterea în judecată

Ulterior, cu toate aceste „încercări”, la data pe 31 martie 2021, Irinel Popescu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Concret Irinel Popescu este acuzat de procurori că, în calitate de președinte al CNAS, ar fi primit mită de la anumite companii, în perioada ianuarie – august 2009, prin intermediul unor transferuri spre anumite societăți agreate. Astfel, medicul ar fi încasat ilegal, în două tranșe, aproximativ 170.000 euro, în schimbul încheierii unor acte adiționale la un contract de informatizare a CNAS pentru achiziția la prețuri supraevaluate a unor servicii de asistență tehnică și instruire on-site. Prejudiciul calculat de DNA în acest dosar este de peste 8 milioane euro.

Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW