Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Medicul infecționist Adrian Marinescu: Pandemia de COVID-19 se va încheia cu o convieţuire cu virusul

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 14 mai 2022

Pandemia de COVID-19 se va încheia cu o convieţuire cu virusul, fără ca acesta să dispară, a declarat sâmbătă, 14 mai, Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală, citat de Agerpres. Specialistul se așteaptă ca din toamnă să crească numărul de infectări.

„E foarte probabil ca la toamnă să avem creşteri. Creşterea numărului de infecţii nu va schimba acest concept de convieţuire. Din punctul meu de vedere, ce a început în 2022 va continua, iar pandemia se va încheia cu această convieţuire, nu cred că vor mai fi schimbări importante. Şi când mă refer la impact la nivelul populaţiei, mă refer la spitalizări în număr mare, la presiune pe spitale, la ocuparea de paturi de terapie intensivă.

Dacă vom fi suficient de echilibraţi, încât să luăm în calcul că vom mai avea infecţii şi că trebuie să le rezolvăm, cred că vom trece cu bine toamna”, a spus Adrian Marinescu.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 520 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 68 mai puțin față de ziua anterioară. 78 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW