Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Medicul estetician din Italia, trimis în judecată de procurori. 19 paciente s-au lăsat pe mâna doctorului fals

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 20 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , ,

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 (PJS1) au dispus, luni, trimiterea în judecată a medicului fals cu origini italiene, Matteo Polini, fiind acuzat că și-a exercitat fără drept profesia de doctor estetician și a indus în eroare mai multe paciente. 

Medicul Matteo Polini este acuzat de infracțiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau activități în formă continuată, înșelăciune în formă continuată ( 9 acte materiale), înșelăciune, instigare mediată la fals intelectual și participație improprie la fals intelectual

Conform procurorilor PJS1, în perioada martie-iulie 2018, medicul și-a exercitat fără drept profesia de medic estetician, activând în mai multe clinici de pe raza Municipiului București. Potrivit acestora, în această perioadă au fost operate de medicul fals nu mai puțin de 19 paciente.

Medicul se folosea de un nume fals, iar procurorii susțin că acesta a primit de la pacientele opertae sumele de 13 880 lei și 10 150 euro.

Mai mult, Matteo Polini mai este acuzat că a mințit doi medici că va achiziționa o clinică din București și le-a cerut acestora suma de 13 896 lei, bani ce ar fi reprezentat chiria pe 3 luni a unui cabinet din respectivul spațiu. Banii au fost încasați de către medicul italian, însă doctorii nu au mai beneficiat de cele promise.

În plus de asta, deși nu avea calitatea de medic, italianul i-a determinat, în martie 2018, pe funcționarii din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București să facă demersurile necesare pentru ca aceștia să întocmească un certificat de înregistrare care să certifice faptul că este înregistrat în evidențele de personal ale DSPMB.

Procurorii îl mai acuză pe medicul fals că i-a determinat pe funcționarii Ministerului Educației să întocmească un atestat în baza căruia diploma de absolvire a Facultății de Medicină din cadrul Universității din Priștina să fie recunoscută ca diplomă de licență în domeniul sănătate.

Pentru acest lucru, medicul italian le-a dat funcționarilor publici mai multe documente false care-l atestau pe el ca medic  chirurg estetician.

Diploma prezentată era falsă, iar medicul italian nu urmase cursurile în medicină la facultatea menționată.

sursa foto: Digi24

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *