Wednesday, May 19, 2021
Jurnalism corect


Medicul coordonator de la spitalul Covid din Arad cere un protocol unitar de tratare a pacienților cu coronavirus: S-au încercat diverse abordări

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 13 mai 2020 Etichete: , ,

Adrian Wiener, medic coordonator al spitalului dedicat pacienților cu COVID-19 din Grădiște – Arad, a trimis o solicitare către Ministerul Sănătății în care a solicitat asumarea unui protocol terapeutic unitar pentru bolnavi.

Senatorul USR a afirmat că, de la începutul pandemiei „s-au încercat succesiv diverse abordări terapeutice, unele empirice, altele bazate pe dovezi” și că este nevoie de o „practica unitară optimă pentru toți pacienții cu Covid-19 în România, în condițiile în care ultimul protocol asumat de Ministerul Sănătății a fost emis în 26 martie”.

Medicul solicită ministerului Sănătății asumarea unui protocol terapeutic ameliorat în funcție de informațiile și experiența altor țări.

„Ca medic angajat direct în asistența medicală acordată pacienților cu Covid-19 în această perioadă, solicit asumarea unui protocol terapeutic, consolidat frecvent, periodic, ameliorat în funcție de informațiile și experiența altor țări”, spune Adrian Wiener.

Medicul Wiener a mai cerut Ministerului Sănătății clarificări legate de “procedura cohortării pacienților în funcție de vârsta de boală”.

„Cer Ministerului să ne spună dacă procedura cohortării pacienților în funcție de ‘vârsta de boală’ are rațiune științifică, dacă există studii sau aserțiuni științifice care să o justifice? De multe ori presupune mutarea pacienților dintr-un salon în altul sau blocarea unor paturi în saloane cu pacienți care se mențin pozitivi pentru o perioadă mai lungă”, a afirmat medicul, citat de hotnews.ro

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW