Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei: Nu sunt incompatibil, nu sunt în conflict de interese. Corpul de Control al Guvernului şi-a invalidat parte din raport / Înţeleg efortul unora de a finanţa o campanie împotriva mea

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 8 aprilie 2024 Etichete: , ,

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat luni că nu este incompatibil şi nu este în conflict de interese şi că înţelege din documentele pe care le-a primit că a fost sesizată Agenţia Naţională de Integritate pe acest aspect. Medicul a arătat, despre un raport al Corpului de Control al Guvernului, că la momentul respectiv a prezentat un punct de vedere, iar Corpul de Control şi-a invalidat el singur, pentru că a invocat o bază legală care nu exista, parte din raport. El a precizat că înţelege efortul unora de a finanţa o campanie împotriva sa.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, luni, la o acţiune unde se afla împreună cu Cătălin Cîrstoiu, despre acuzaţiile care i se aduc medicului privind starea de incompatibilitate, în condiţiile în care concluziile unui raport al Corpului de Control al premierului pare că a fost dat uitării.

”Eu nu dau uitării şi nu cred că o instituţie, mai ales un Corp de Control poate să dea uitării un astfel de..Nu ştiu nimic de acest raport, presupun că a mers mai departe. Credeţi că eu am sunat pe şeful Corpului de Control să îi spun să dea uitării un act din 2020, noi fiind în 2024. Îmi place povestea, e superbă, dar nu are nicio legătură cu realitatea. Presupun că a mers la ANI”, a spus premierul Ciolacu despre un raport al Corpului de Control al Guvernului, privind incompatibilitatea medicului Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Generală a Capitalei.

La rândul lui, medicul Cîrstoiu a declarat că ”nu Corpul de Control al prim-ministrului şi niciun corp de control nu decide dacă cineva în ţara asta este în stare de incompatibilitate sau conflict de interese, dar când apare un articol în presă şi înainte primeşti un mesaj de la jurnalist că îi pare rău că scrie şi nu crede în ce scrie e suficient”.

”Nu sunt incompatibil, nu sunt în conflict de interese. E opinia mea şi dacă vreţi detalii suplimentare, la momentul respectiv am prezentat un punct de vedere Corpului de Control al premierului, care şi-a invalidat el singur, pentru că a invocat o bază legală care nu exista, parte din raport. Dar, având în vedere documentele ulterioare pe care le-am primit la Spitalul Universitar, de la ANI, eu înţeleg că a fost sesizată ANI pe acest aspect, singura instituţie care decide dacă este sau nu condiţia legală pentru a declara aşa ceva. Din punctul meu de vedere, nu am niciun fel de conflict de interese sau incompatibilitate”, a spus Cîrstoiu.

El a continuat: ”Ieri, m-a sunat un jurnalist Hotnews care mi-a spus, mi-a trimis un mesaj, eram la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar, în care mi-a spus că are de gând să îmi strice ziua, şi a urmat o discuţie sumară, pentru că aveam treabă, pe acest subiect. Nu mi-a stricat nici ziua, dar înţeleg efortul unora de a finanţa o campanie împotriva mea şi cu asta vreau să închid acest subiect”, a mai spus medicul.

Potrivit Hotnews, în 13 octombrie 2020 Corpul de Control al Guvernului României, condus atunci de Ludovic Orban, a întocmit raportul cu numărul 3712 privitor la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti iar din cele 90 de pagini, 14 se referă la posibile situaţii de incompatibilitate şi conflicte de interese ce au fost constatate în cazul managerului interimar Cătălin Cîrstoiu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW