Thursday, December 1, 2022
Jurnalism corect


Medicii thailandezi au descoperit o combinație de medicamente care ar putea trata bolnavii infectați cu coronavirus

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 3 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Medicii din Thailanda au descoperit o variantă de tratament care ar putea fi aplicată persoanelor îmbolnăvite din cauza coronavirusului. Este vorba de o combinație de medicamente pentru gripă și HIV care ar îmbunătăți starea pacienților infectați în 48 de ore de la administrare.

Medicii de la Spitalul Rajavithi din Bangkok au declarat pentru Reuters că noul tratament ar îmbunătății starea pacienților. Doctorii a dat exemplul unei femei în vârstă de 70 de ani, din Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus.

Aceasta nu este vaccinul, dar starea pacientului s-a îmbunătăţit mult. De la testarea pozitivă timp de 10 zile sub îngrijirea noastră, după aplicarea acestei combinaţii de medicamente, rezultatul testului a devenit negativ în 48 de ore ”, a declarat pentru Reuters, dr. Kriangska Atipornwanich, un specialist în boli de plămâni de la spitalul Rajavithi.

Tratamentul este alcătuit dintr-un amestec de medicamente anti-HIV combinate cu doze mari de pastile pentru gripă. Conform medicilor, încă nu se poate stabili dacă acesta este tratamentul standard pentru cazurile de infecții cu coronavirus.

„Perspectivele sunt bune, dar trebuie să facem mai multe studii pentru a stabili dacă acesta poate fi tratamentul standard”, a adăugat acesta.

Un alt medic susține că un astfel de tratament a adus o reacție alergică la unul dintre pacienți.

Ministerul Sănătății va discuta, luni, despre acest tratament care a avut succes în cazul pacientei de 70 de ani din Wuhan.

Conform ultimelor cifre transmise de Comisia Națională de Sănătate din China, 304 persoane au murit din cauza virusului ucigaș și alte 14.380 au fost infectate.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW