Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Medicii de la Spitalul Victor Babeș din București reclamă că un pacient bolnav de coronavirus pune în pericol angajații unității: Când se face bine, depunem plângere

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 martie 2020 Etichete: , , ,

Scene incredibile la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Bucureşti. Un pacient infectat cu virusul Covid-19 nu respectă recomandările medicilor, de nenumărate ori dându-și masca jos, tușind spre cei care intră să îl îngrijească, deși i s-a atras atenția de nenumărate ori: „Nu el trebuie să se ferească, noi trebuie să ne ferim, însă în momentul în care se intră la el, își dă jos masca. Un comportament de om needucat și imatur”, a declarat managerul unității medicale pentru mainnews.ro, Emilian Imbri.

Emilian Imbri povestește cum se comportă un pacient cu personalul medical, care își riscă viața pentru a-l scăpa de virusul Covid-19. Acesta își dă masca jos de fiecare dată când angajații spitalului intră să îl îngrijească.

 „Nu se protejează, nu își pune masca și tușește când i s-a atras atenția de către cei care intră să îl îngrijească, care intră sigur, echipați. Noi suntem echipați și putem să primim și o găleată de coronavirus, suntem pregătiți, dar i se atrage atenția, este rugat frumos să își pună masca pentru că încă mai tușește, și el în momentul ăla își îndepărtează masca(…). Nu el trebuie să se ferească, noi trebuie să ne ferim în acest moment de cei care pot transmite boala, însă în momentul în care se intră la el își dă jos masca. Este un comportament needucat, de om imatur”, a declarat Emilian Imbri pentru mainnews.ro.

Acesta susține că după ce pacientul se va vindeca și va ieși din spital „pe picioarele lui”, atunci tot corpul medical va depune plângere penală.

Medic: Nu o să trecem cu vederea aceste aspecte

„Nu o să trecem cu vederea aceste aspecte, mai ales că am aflat aseară că despre acest pacient se cunosc niște lucruri pe care eu nu le-am știut, faptul că nu a declarat că a fost pe unde a fost. Altă lipsă de responsabilitate și maturitate. Nu asta este problema, noi nu am vrea ca acest om să fie pedepsit, am atras însă atenția celor care eventual vor veni că noi cei din Babeș, medici și asistentele, nu mai suntem dispuși să stăm în denunț și să fim considerați că suntem obligați să facem niște gesturi, există niște legi care ne spun că putem eventual să refuzăm.

În momentul de față suntem în stare de urgență și punem întotdeauna înainte starea de sănătate a pacientului, după acest bolnav va părăsi spitalul în picioare și cu zâmbetul pe buze, atunci noi vom face o plângere. Nici intr-un caz înainte, pentru că noi nu dorim scene dramatice acum. Trebuie să devină un om sănătos i după care noi ne putem manifesta nemulțumirea față de comportamentul lui”, mai precizează managerul.

Emilian Imbri explică faptul că în anumite cazuri, comportamentele acestea se pot justifica și pot fi înțelese dacă pacientul are niște tulburări psihice sau dacă este atât de speriat, însă în cazul de față nu este vorba despre aceste lucru, pacientul fiind foarte calm și dorind să plece acasă.

Este vorba despre un bărbat care s-a prezentat la Spitalul Universitar acuzând dureri cardiace. Acesta a mințit cadrele medicale și nu le-a spus că tocmai se întorsese din Isrel.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW