Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


Medicii de familie trag un semnal de alarmă din cauza lipsei echipamentelor de protecție: Riscul infectării noastre devine aproape o certitudine

By Robert Madaianu , in Stirile zilei , at 29 octombrie 2020 Etichete: , ,

Medicii de familie din Buzău susțin că nu au suficiente echipamente de protecție pentru a face față riscului de infectare cu noul coronavirus. Potrivit unei sesizări trimise de un doctor unui parlamentar, medicul susține că, în condițiile date, este aproape o certutudine că personalul medical se va infecta.

În contextul în care a crescut foarte mult rata de infectare cu virusul SARS CoV 2 în jud. Buzău, noi medicii de familie, în situaţia mea fiind toţi colegii mei din Buzău, vă rugăm a avea în vedere faptul că trebuie să gestionăm cazurile necomplicate de infecţii, cele care nu necesită spitalizare. În acest context riscul infectării noastre devine aproape o certitudine astfel încât în lipsa echipamentului deprotecţie adecvat nu putem fi decât scurtă vreme un sprijin real pentru valul de pacienţi care necesită îngrijire medical”, arată medicul din Buzău în mesajul transmis de parlamentar Ministerului Sănătății.

Medicul cere ca echipamentele să fie puse la dispoziția personalului de urgență.

Vă rugăm cu insistenţă ca în cel mai scurt timp posibil să ne ajutaţi punându-ne la dispoziţie echipamente de protecţie adecvate contactului direct cu pacienţii infectaţi precum şi soluţii dezinfectante, măşti, mănuşi. Precizez că stocul acestora este pe terminate şi procurarea lor este foarte dificilă. Menţionez că cei mai mulţi dintre medicii de familie au vârsta peste 50 ani, şi destulde mulţi peste 70 de ani, situându-se în grupa de risc”, se mai arată în mesajul citat.

Până în prezent, în județul Buzău au fost confirmate peste 3.700 de infecții cu noul virus.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW