Thursday, September 23, 2021
Jurnalism corect


Medicii ce se implică în Campania de vaccinare împotriva COVID-19 vor fi plătiți / Ordonanța de Urgență, adoptată în următoarea ședință de Guvern

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 ianuarie 2021

Ministrul Sănătății a anunțat, vineri seară, că Guvernul va adopta o Ordonanță de Urgență pentru plata personalului medical ce se implică în Campania de de vaccinare împotriva COVID-19. Proiectul propune 100 de lei pe oră pentru medici, 50 de lei pentru asistente și 25 de lei pentru registratori. Vlad Voiculescu a precizat că vor fi plătiți și medicii de familie.

Ordonanța de Urgență va fi adoptată în următoarea ședință de Guvern.

Sumele propuse în OUG – dar sunt mai degrabă propuneri – 100 de lei pentru medici, cu un bonus pentru medicul coordonator, 50 de lei pentru asistentă şi 25 de lei pentru registrator, sume pe oră. Sunt sume brute”, a precizat Vlad Voiculescu, vineri seară, la Digi24.

Vlad Voiculescu susține că plata personalului medical implicat în Campania de vaccinare este un lucru firesc.

Pot să câştige bani şi este firesc. Un lucru de care trebuie să ţinem cont este că costurile gestionării pandemiei sunt de zeci, de sute de ori mai mici decât cele pe care trebuie să le suportăm zilnic – de la afaceri închise, şcoală închisă şi alte limitări, ca să nu mai menţionăm frica”, a precizat ministrul.

În plus, ministrul Sănătății a declarat că și medicii de familie vor fi plătiți, fără a preciza suma, aceștia fiind considerați un „pilon esențial”.

Va exista o sumă pentru succes. Obiectivul este vaccinarea. Nu numai înscrierea, ci şi vaccinarea pacientului şi monitorizarea acestuia”, a adăugat Voiculescu.

Sursă foto: George Călin/Inquam Photos

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW