Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Medicii britanici avertizează: Ventilatoarele din China pot răni sau chiar ucide pacienții bolnavi de Covid-19

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 2 mai 2020 Etichete: , , , ,

Medicii britanici avertizează că aproximativ 250 de ventilatoare achiziționate de Regatul Unit din China  pot „răni sau chiar omorî pacienții” în cazul în care sunt folosite în spitale, conform postului american NBC News.

Doctorii susțin că aceste aparate medicale de respirație artificială prezintă probleme în alimentarea cu oxigen, nu pot fi curățate corespunzător, au un „design nefamiliar”, un manual de utilizare neclar și au fost fabricate pentru a fi folosite pe ambulanțe, nu în unitățile sanitare, transmit jurnaliștii americani.

Numeroase guverne din lume depun eforturi, încă din luna martie, pentru a achiziționa echipamente medicale, în mare parte din China. Aceste aparate sunt vitale în lupta anti-Covid, însă unele materiale sunt defectuoase sau nepotrivite.

Boris Johnson s-a abținut inițial să impună măsurile de restricție pe care ceilalți lideri europeni le-au luat pe măsură ce pandemia de coronavirus s-a extins în lume, însă ulterior, atunci când statisticile au arătat că un sfert de milion de oameni ar putea muri în Regatul Unit, Guvernul a decis să închidă granițele.

Chiar dacă este acuzat că nu a gestionat criza cauzată de pandemie așa cum trebuie, premierul Marii Britanii a anunțat, zilele trecute, că țara a trecut de vârful focarului și a anunțat cetățenii că săptămâna viitoare va pune la punct o strategie de ieșire din izolare.

„Pot confirma astăzi (joi n.r.) că pentru prima dată, am trecut de apogeul acestei boli. Am trecut de vârf şi suntem pe panta descendentă şi avem atât de multe motive pentru a spera pe termen lung. Este vital ca acum să nu pierdem controlul şi să escaladăm într-o secundă, un munte şi mai mare”, a spus Johnson, conform Reuters.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *