Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Un medic din Arad atrage atenția că foarte puțini pacienți vindecați donează plasmă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 25 iulie 2020 Etichete: , , ,

Medicul Corina Maniu, șef la secția de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean Alba Iulia, spune că foarte puțini pacienți care au avut coronavirus și care s-au vindecat vin la centrele de transfuzie pentru a dona plasmă.

 „Este un tratament foarte bun. Plasma se recoltează de la persoanele care s-au vindecat și au anticorpii și e benefic în cazuri selcționate de a fi administrat. Problema este că foarte puțini dintre cei vindecați au acceptat să doneze plasmă. Cred că tot din necunoaștere(…)Nu știu ce frică poate fi după ce te-ai vindecat și ai anticorpi. Nu se știe sigur cât stau anticorpii în corpul tău, cât ai imunitate. Este foarte relativă și asta”, a explicat medicul Corina Maniu, într-un interviu acordat RFI.

Întrebat dacă tratamentul cu plasmă este accesibil, medicul a spus:Nu este atât de costisitoare. Sigur că este și un cost adecvat. Dar așa cum se fac transfuziile, așa să își închipuie oamenii. Nu este câtuși de puțin inaccesibil sau să spui că doar în anumite centre s-ar putea face”.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 97735 more Information on that Topic: mainnews.ro/medicii-atrag-atentia-ca-foarte-putini-pacienti-vindecati-doneaza-plasma/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW