Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Medicamentul necesar în tratarea pacienților infectați de Covid-19 ar putea fi produs în România. Care este obstacolul

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 5 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Directorul companiei Antibiotice Iași, Ioan Nani, susține că hidroxiclorochina, medicament folosit în schema de tratament a coronavirusului, s-ar putea produse în România.

„Nu e greu de făcut hidroxiclorochină. Din punctul de vedere al complexității tehnologice este un produs obișnuit. Problema nu e asta, ci accesul la o sursă de substanță activă”, susține Ioan Nani.

Acesta a declarat că furnizorii au crescut foarte mult prețurile „chiar și de 100 de ori”, iar principalii sunt în China și India, țări care au limitat exportul, mai mult, India l-a interzis.

Directorul Antibiotice Iași a explicat că ține legătura cu trei fabrici din două țări, două din China și una din China, de unde poate aduce substanța activă pentru a produce medicamentul necesar în tratarea cazurilor de Covid-19.

”Dacă îl aducem putem comprima un milion de comprimate, adică 20.000 de tratamente pentru 20.000 de persoane în 48 de ore. Încercăm să determinăm autorităţile din India să deblocheze pentru noi câteva tone, 2-3 tone de substanţă activă”, a mai precizat Ioan Nani, potrivit Mediafax.

După ce va fi produs în țară, este nevoie de o autorizare de urgență din partea Agenției Naționale a Medicamentului.

”Cred că, fiind situaţie de urgenţă, statele trebuie să-şi asigure ele singure producţia de aceste medicamente plus. Donaţia de la Sanofi nu ne ajută decât pentru o perioadă limitată de timp, după care va trebui iarăşi să ne descurcăm şi vom vedea cum”, a declarat Nicolae Bănicoiu, fost ministru al Sănătăţii.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW